Prajitura cu ciocolata, visine si nuca ~ Reteta cu nr. 450

Postat de Ina in Prajituri
29 Mar 2015 | 9578 vizualizari
Prajitura cu ciocolata, visine si nuca ~ Reteta cu nr. 450

Un desert...divin! :X

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 4 linguri cu faina
  • 2 linguri cu cacao neagra
  • un plic praf de copt
  • un praf de sare
  • visine din visinata
  • esenta de rom
  • Crema :
  • 2 plicuri CremeOle cu gust de ciocolata
  • 400 ml lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • o esenta de rom
  • 100 g miez de nuca, maruntit
  • Sirop:
  • 5­-6 linguri cu zahar
  • 300 ml apa
  • o fiola cu esenta de rom
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata menaj
  • 2 linguri cu frisca lichida
  • 1 lingura cu ulei
  • Pentru decor:
  • crema de ciocolata mixata cu 3-­4 linguri de glazura .

Mod de preparare

Blat:

Albusurile, separate de galbenusuri, se mixeaza cu un praf de sare, pana devin o spuma tare. 

Adaugam pe rand, mixand continuu, zaharul,galbenusurile, cacaoa, faina, praful de copt  si esenta de rom.

Compozitia obtinuta o turnam intr­o tava  dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt ( eu am folosit tava de cozonac ) .

Imprastiem in compozitie cateva visine din visinata, apoi coacem la foc mic, cca 25 minute, pana ce aluatul se desprinde usor de marginile tavii. Lasam sa se raceasca , dupa care vom taia blatul , pentru a obtine doua foi egale.

Crema :

Mixam ingredientele ( mai putin miezul de nuca ) pana obtinem o crema ferma. Oprim 1/3 din crema , iar in restul adaugam nuca si  omogenizam.

Asamblare:

Asezam prima foaie de blat pe platou si o insiropam cu sirop facut din zahar caramelizat, stins cu 300 ml apa si in care adaugam o fiola de rom.

Peste crema punem din loc in loc visine din visinata , apoi acoperim cu a doua foaie de blat, pe care o insiropam, avand grija, sa nu curga sirop in platou. 

Glazura: Rupem ciocolata in bucati si o topim impreuna cu 50 ml frisca lichida si o lingura de ulei. Omogenizam si turnam fierbinte pe suprafata prajiturii.

Crema oprita ( cea fara nuca ) se amesteca cu 3-­4 linguri de glazura de ciocolata, iar cu aceasta  vom decora prajitura, conform inspiratiei de moment.

Pastram prajitura la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata, visine si nuca ~ Reteta cu nr. 450" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (56)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert negresa cu gem de gutui si branza

Postat de oanapl

Desert negresa cu gem de gutui si branza

Pentru blat: Pui ciocolata în 80g cafea fierbinte și o lași să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Lași să se...

Citeste continuarea

Prajitura Albinita (reteta cu nr. 400)

Postat de merisor67

Prajitura Albinita (reteta cu nr. 400)

Pentru foi , amestecam untul cu zaharul, mierea, laptele si sarea si le diluam la foc incet, mestecand continuu sa se omogenizeze bine totul. Nu trebuie sa dea in fiert, doar sa se topeasca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.03.2015, 20:20
reteta ta mi-a adus oul mult cautat )))
la 29.03.2015, 20:20
))) Bravo, Ela!
la 29.03.2015, 20:21
Buna combinatie . Foarte buna
la 29.03.2015, 20:22
la 29.03.2015, 20:23
Mihaela

Vezi toate comentariile (56)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking