Prajitura cu cirese si sos de fragute

Postat de timea in Prajituri
18 Iul 2015 | 3428 vizualizari
Prajitura cu cirese si sos de fragute

E vremea fructelor de vara si a deserturilor usoare cu fructe desi la mine nu lipsesc aceste deserturi nici in alte anotimpuri :)). Incercati si voi aceasta prajitura cu o textura umeda, pufoasa si aromata cu fructe de sezon.

Ingrediente

  • 4 oua
  • un varf de cutit sare
  • 5 linguri Green Sugar – aprox 75 gr (sau 130 gr zahar tos) – puteti pune mai mult in functie de cat de dulce va place
  • 150 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 250 gr faina
  • 500 gr cirese (le-am cantarit cu samburi)
  • Sos de fragute
  • 100 gr fragute
  • 1 lingura Green Sugar
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Spalam mai intai ciresele si le indepartam samburii.

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi treptat galbenusurile, uleiul si laptele, mixand dupa fiecare.

La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.

Turnam jumatate din compozitie intr-o tava rotunda de aprox 26 de cm unsa cu unt si punem jumatate din cantitatea de cirese din loc in loc. Turnam restul de compozitie si adaugam cealalta parte de cirese (unele le-am dat prin faina desi la compozitia aceasta de blat nu se prea duc fructele la fund) .

Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 40 de minute.

Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit usor scoatem blatul pe o farfurie.

Pentru sosul de fragute, intr-un vas amestecam fragutele cu zaharul si zaharul vanilat si punem vasul pe foc lasand sa fiarba pana se ingroasa usor.

Sosul il dam prin strecuratoare pentru a scapa de samburii mai mari, apoi turnam sosul intr-o punguta, o gaurim la una din capete si trasam dungi peste blatul cu cirese.

Lasam cateva minute sa se traga putin sosul in prajitura apoi feliem si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese si sos de fragute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cozonac brad de Craciun

Postat de oanapl

Desert cozonac brad de Craciun

Amesteci toate ingredientele uscate (zahar, faina, drojdie, sare) intr-un castron incapator. Incalzesti laptele si il adaugi peste amestecul uscat, urmat de 2 galbenusuri si de unt. Amesteci...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu blat de cacao, visine si branza

Postat de oanapl

Desert prajitura cu blat de cacao, visine si branza

Pentru blat, se bat albușurile cu un praf de sare până se spumează ușor. Se adaugă zahărul în 2-3 reprize și se mixează până când se obține o bezea tare. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.07.2015, 20:15
O bunatate!
la 18.07.2015, 20:18
salivez numai privind la poze...
la 18.07.2015, 20:21
ce-mi place
la 18.07.2015, 20:30
prea bună !
la 18.07.2015, 20:33

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking