Prajitura cu cocos si ciocolata

Postat de VanessaAli in Prajituri
28 Dec 2014 | 5415 vizualizari
Prajitura cu cocos si ciocolata

O prajitura pentru iubitorii de cocos si prajituri cremoase.

Ingrediente

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt stins cu otet

Pentru sirop:

  • 200 ml apa
  • 3 pliculete zahar vanilat

Pentru glazura de ciocolata:

  • 120 g ciocolata neagra menaj
  • 40 g unt
  • 2 linguri mici de ulei
  • 2 linguri lapte

Pentru crema:

  • 200 gr ciocolata alba menaj
  • 250 ml lapte
  • 8 linguri pline cu cocos
  • partea din blat care va fi taiata
  • 8 linguri frisca batuta ( cu intaritor)

Pentru ornat:

  • fulgi de cocos
  • ornamente colorate din zahar

Mod de preparare

Etapa 1:Se separa ouale , iar albusurile se bat bine cu zaharul.Se adauga treptat galbenusurile amestecand intr-o singura directie cu lingura.Se adauga uleiul , apoi doua linguri de faina. Praful de copt se stinge cu otetul si se adauga in compozitie, dupa care se pune restul de faina pana la omogenizare.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si faina se aseaza uniform compozitia.O dam la cuptor 20-25 de minute. Dupa ce o scoatem, se lasa la racit, apoi se mai subtiaza si niveleaza cu un cutit, iar partea taiata se pune de-o parte pentru ca o vom folosi.

Etapa 2:Se prepara siropul de vanilie, punand apa si zaharul vanilat sa fiarba, pe foc mic, pentru 2-3 minute.
Blatul cel gros se insiropeaza cu siropul rece.

Etapa 3:Pentru glazura, se pune ciocolata la bain-marie pana se topeste.Se adauga apoi untul,uleiul si laptele si se amesteca pentru a se incorpora bine.
Dupa ce se ia de pe foc, se mai amesteca putin pana se raceste si se mai intareste, apoi se intinde peste blat.

Etapa 4:Se aseaza la bain-marie, laptele si ciocolata alba, rupta in bucatele. Cand ciocolata este topita, se adauga nuca de cocos si partea subtire de blat, faramitata. Se fierbe 2-3 minute pana se face ca o mamaliga amestecand intruna.
Cand s-a racit, se adauga frisca batuta. Peste blatul insiropat se pune crema, iar peste crema se presara nuca de cocos si ornamentele.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cocos si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

Postat de oanapl

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine Pentru blat: Se pune ciocolata tăiată bucățele mici în cafea fierbinte și se lasă să se topească...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura cu crema de cocos

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura cu crema de cocos

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu crema de cocos Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 30/20 cm tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.12.2014, 20:46
la 29.12.2014, 22:27
Mmmm...
la 31.12.2014, 11:47
Buna!

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking