Prajitura cu crema caramel si caramel

Postat de andaoana in Prajituri
6 Mar 2014 | 5917 vizualizari
Prajitura cu crema caramel si caramel

Un amestec reusit de retete :)

Ingrediente

Pt Blat :

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 2 linguri apa
  • praf de sare
  • un plic praf de copt

Pt crema englezeasca :

  • 140 ml lapte
  • 1 baton vanilie
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 3 foi gelatin sau 6 gr
  • 400 ml frisca

Pt crema caramel :

  • 5 linguri zahar
  • 150 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • 8 linguri nuca macinata sau taiata grosier

Plus :

  • 2 foi napolitana

Pt Glazura:

  • 3 linguri zahar tos
  • 50 gr unt
  •  nuca macinata (2-3 linguri )

Mod de preparare

Blatul : Pregatim o tava de dimensiunea foi de napolitana . O tapetam cu unt si faina sau mai simplu punem hartie de copt. Pregatim cuptorul , il pornim la 180 grade

Acum putem incepe sa pregatim blatul astfel : separam galbenusul de albus .

Intr-un vas inalt punem albusurile si le batem cu mixerul pana obtinem o spuma pufoasa, punem un praf de sare si zaharul .

Batem pana cand nu se mai simte zaharul.

Acum punem galbenusurile si le amestecam bine , adaugam faina amestecata cu praful de copt si lingurile de apa .

Amestecam prin rasturnare si turnam compozitia in tava Tinem in cuptor cam 20 minute , dar cel mai sigur faceti testul cu scobitoarea …daca scobitoarea iese curata atunci e gata .

Il scoatem si il lasam la racit.  

Crema englezeasca

Pune laptele pe foc la incalzit 

Galbenusrile le amestecam cu zaharul .Gelatina o punem intr-un bol cu apa rece la inmuiat.

Batonul de vanilie il sectionam si il punem in lapte . In lapte punem galbenusurile si amestecam continuu pana se ingrosa ca sa nu se faca gogoloase . Cand s-a ingrosat luam de pe foc si adaugam gelatina inmuiata bine . Amestecam energic pana cand se dizolva . Punem toata crema la racit .

Frisca o batem tare cu mixerul si cand crema este rece ( trebuie sa fie rece altfel riscati sa se taie , sa se branzeasca) le amestecam .

Crema caramel :

Galbenusurile le amestecam cu o lingura de zahar .

4 linguri de zahar il punem pe foc sa se topeasca (sa fiti atenti sa nu se arda pentru ca o sa fie amar ) , cand ajunge la culoarae chihlimbarului punem untul taiat bucatele si lasam pana cand se topeste din nou zaharul.

Acum vom adauga nucile si amestecam bine pe foc pana cand se incoropreaza bine.

Punem si galbenusurile si amestecam pana cand se ingroasa .

Aceasta crema trebuie sa o intindem repede pe foile de napolitana , daca se va racini nu se mai poate intinde bine . Deci intindem crema pe o foaie de napolitana , o intindem si o acoperim cu cealalta foaie . Presam bine .

Blatul il taiem in doua si asezam prima parte in tava . Turnam o jumate din crema englezeasca peste blat si o intindem bine .

Peste punem foile de napolitana umplute deja .

Deasupra punem jumatatea de crema ramasa , nivelam si acoperim cu blatul ramas .

Dam la frigider pana cand pregatim glazura .

Acum e randul glazurii :

Zaharul il punem pe foc la topit , il lasam pana cand are o culoare frumoasa si este lichid. Punem untul si lasam sa devina un sirop frumos fara gogoloase.

Aceasta glazura o turnam peste prajitura , intindem rapid si presaram deasupra nuca macinata .

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema caramel si caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu blat din albusuri, crema fina de zmeura si ciocolata

Postat de momo121

Desert prajitura cu blat din albusuri, crema fina de zmeura si ciocolata

Pentru blat:        Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma....

Citeste continuarea

Desert prajitura cu caramel, alune, mascarpone si ciocolata

Postat de oanapl

Desert prajitura cu caramel, alune, mascarpone si ciocolata

Mixezi ouăle întregi, albușurile și zahărul măcinat până când își triplează volumul, apoi adaugi laptele și uleiul și omogenizezi cu o spatulă. Amesteci făina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.03.2014, 10:45
bunatate
la 06.03.2014, 10:51
la 06.03.2014, 10:55
la 06.03.2014, 10:55
foarte buna
la 06.03.2014, 11:00

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking