Prajitura cu crema caramel si frisca

Postat de robert_badica in Prajituri
1 Ian 2016 | 5867 vizualizari
Prajitura cu crema caramel si frisca

O prajitura asa de buna, cu o crema fina si multa frisca!  P-E-R-F-E-C-T-A ! Multumesc Rocsy, pentru sfaturi si reteta, esti o scumpa! :)

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta rom
  • un praf de sare
  • Crema caramel:
  • 550 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 4 linguri si 1/2 faina
  • 150 gr unt 82% grasime
  • 2 lingurite esenta rom
  • Frisca:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura cacao pentru decor

Mod de preparare

Blat: Separam ouale. Albusurile le batem spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam zaharul, si mixam bine.Punem uleiul, cacaoa, faina si praful de copt cernute. Amestecam usor.In final punem esenta.Turnam aluatul intr-o tava tapetata. Coacem blatul la foc potrivit, pana cand trece testul scobitorii. Nu deschideti usa cuporului deoarece blatul fiind bazat pe spuma de albusuri, acesta se va lasa.

Crema: Intr-un vas cu fund dublu, caramelizam zaharul. Intr-un bol, amestecam faina cu putin lapte. Cand zaharul a prins o culoare aramie, adaugam restul  de lapte, si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul caramelizat. Punem si faina amestecata cu laptele si amestecam bine, pana se ingroasa ca o budinca. Lasam sa se racesca. Cand s-a racit, adaugam untul si esenta. Mixam bine, la viteza mica.

Asamblare: Blatul in taiem in 2 felii, relativ egale. Peste prima felie punem crema de caramel, apoi punem cea de a doua felie si in final frisca batuta spuma tare. Pudram cu cacao, portionam si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema caramel si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu blat din albusuri, crema fina de zmeura si ciocolata

Postat de momo121

Desert prajitura cu blat din albusuri, crema fina de zmeura si ciocolata

Pentru blat:        Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma....

Citeste continuarea

Desert prajitura cu caramel, alune, mascarpone si ciocolata

Postat de oanapl

Desert prajitura cu caramel, alune, mascarpone si ciocolata

Mixezi ouăle întregi, albușurile și zahărul măcinat până când își triplează volumul, apoi adaugi laptele și uleiul și omogenizezi cu o spatulă. Amesteci făina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.01.2016, 20:25
ce bine arata,bravo
la 01.01.2016, 20:41
foarte bine arata si e delicioasa
la 01.01.2016, 20:54
Ma bucur mult ca ti-a placut Robert. Imi place enorm cum ti-a iesit!
la 01.01.2016, 20:59
Super buna si arata foarte frumos. Unde avem caramel vorbim de bunatati extra!!! Felicitari!
la 01.01.2016, 21:05

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking