Prajitura cu crema de branza invelita cu fructe de padure

Postat de momo121 in Dulciuri
1 Feb 2017 | 2130 vizualizari
Prajitura cu crema de branza invelita cu fructe de padure

Un dulce de weekend tare bun, usor acrisor si foarte delicios! 

Ingrediente

  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • un praf de sare
  • 500 g crema de branza (fromage frais)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 100 g smantana
  • 100 g faina
  • 50 g amidon de porumb (maizena)
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru fructele de padure:
  • 240 g fructe de padure congelate
  • 3 linguri sirop din cirese negre (optional)
  • 4 linguri zahar
  • 3 lingurite amidon + 3 linguri apa

Mod de preparare

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, iar cand au inceput sa se intareasca adaugam zaharul putin cate putin si mixam pana se topeste, pe urma adaugam si galbenusurile, unul cate unul, pana le incorporam si pe acestea in aluat. 
Crema de branza o amestecam cu smantana si le adaugam in compozitia de oua, mai mixam putin si adaugam esenta de vanilia cu zaharul vanilat, iar la sfarsit, adaugam faina cu amidonul si praful de copt cernute impreuna si mixam pana omogenizam bine totul.

Turnam compozitia rezultata intr-o tava rotunda de 26 cm pe care am tapetat-o cu hartie de copt doar pe fund si pe margini am uns-o cu putin ulei si faina, apoi dam tava la cuptor pentru 45-50 min sau pana cand este frumos rumena deasupra.

Intr-un ibric, punem fructele (pe care le-am lasat sa se decongeleze) cu zaharul si siropul, apoi le punem pe foc pana se topeste tot zaharul. Amidonul il amestecam cu apa, apoi luam 2 linguri din siropul cald lasat de fructe si amestecam pana cand observam ca s-a ingrosat. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca.

Cand prajitura s-a copt, o lasam 10 minute in cuptor, cu usa intre-deschisa (pentru a nu se lasa deodata), iar cand s-a racorit, decoram cu fructele de padure ( care pot fi caldute). 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de branza invelita cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Chec din albușuri cu fructe confiate și ciocolată

Postat de panacris

Chec din albușuri cu fructe confiate și ciocolată

Albușurile aduse la temperatura camerei, se bat energic în prima fază cu un praf de sare și 1 linguriță de oțet aromatizat. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă...

Citeste continuarea

Tort cu jeleu de piersici

Postat de sufletista

Tort cu jeleu de piersici

Blat : mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul si mixam pana se topeste, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare. Adaugam faina amestecata cu cacao si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.02.2017, 17:57
Bine ai facut ca ai invelit-o, pe frigul asta sa nu inghete...
la 01.02.2017, 18:25
la 01.02.2017, 18:36
Tare bun învelișul ăsta!
la 01.02.2017, 19:17
la 01.02.2017, 19:36
Delicios!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking