Prajitura cu crema de capsuni si crema de mascarpone cu rodie

Postat de simona72 in Dulciuri
30 Dec 2014 | 4371 vizualizari
Prajitura cu crema de capsuni si crema de mascarpone cu rodie

O prajitura cu inspiratie de la Alina buhuhu:)) ...face fata asta niste prajituri dementiale!>:D

Ingrediente

pentru blat:

  • 4 oua
  • 100 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 7 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura praf de copt
  • 2 linguri cacao neagra olandeza
  • 50 gr rama mit butter topita sau 50 ml ulei

pentru crema de capsuni:

  • 500 gr capsuni congelate
  • 150 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 plic gelatina de 5 gr
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 gr smantana 30 % grasime

pentru crema mascarpone cu rodie:

  • 200 gr mascarpone
  • 200 gr smantana pentru frisca
  • 200 ml lapte condensat
  • 100 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 plic gelatina 5 gr
  • semintele de la 1 rodie

pentru insiropat blatul:

  • 3-4 linguri sirop de zmeura sau alt sirop gata preparat
  • 70-80 ml apa
  • pentru decor:
  • 1 cescuta apa
  • 1 cescuta zahar
  • 1 anason stelat
  • 3-4 cuisoare

Mod de preparare

Pentru blat: ouale intregi se mixeaza cu zaharul pana isi tripleaza volumul si devin ca o crema. Se adauga in fir subtire uleiul sau untul topit si racit. Separat, se amesteca faina cu sarea si cacaua. Se adauga ingredientele uscate la cele umede, amestecand usor de jos in sus pana la incorporarea completa. Se pune blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute. Va rezulta un blat nu foarte inalt, depinde de marimea tavii.

Pentru crema de capsuni: pune la dezghetat capsunile intr-o sita cu castron. In siropul lasat pune la inmuiat gelatina, apoi pune la flacara mica si lasa pana se dizolva. Capsunile se trec prin robot pana rezulta un piure fin. Frisca se mixeaza cu zaharul pudra, iar la final se adauga smantana. La piureul de capsuni se adauga gelatina diluata si se amesteca. Mixtura de capsuni se adauga la frisca mixata si se amesteca usor si nu mult sa ramana marmorata. Se da la frigider pentru 15-20 minute.

Pentru crema de mascarpone si rodie: se pune la inmuiat gelatina in laptele condensat pentru 10 minute. se pune pe foc mic si se amesteca pana la diluarea gelatinei.  Atentie sa nu fiarba!!! Frisca se mixeaza cu zaharul, se adauga mascarponele, iar la final laptele condensat cu gelatina. Se adauga in crema semintele de la 1 rodie. Se da la frigider pentru 15-20 minute.

Pentru decor: se pun toate ingredientele intr-un ibric. Cand apa a scazut suficient se scot mirodeniile. Se lasa siropul pe foc pana se caramelizeaza usor, sau pana capata culoarea chihlimbarului. Caramelul fierbinte se intinde pe o hartie pergament si se lasa sa se raceasca. Se rupe sau se taie in bucati, dupa preferinte.

Pentru asamblare: tava in care a fost copt blatul se captuseste cu folie alimentara. Se pune blatul in tava si se insiropeaza. Se pune peste blat crema de capsuni si se da la frigider pentru 40 minute. Verificam sa vedem daca crema s-a intarit si punem crema de mascarpone cu rodie. Dam din nou la frigider pentru 40 minute sau pana cand cele doua creme sunt intarite complet. Se orneaza cu bucati de caramel. Sa va fie de bine!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de capsuni si crema de mascarpone cu rodie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Clatite cu unt si miere de albine

Postat de Dya

Clatite cu unt si miere de albine

Intr-un bol, amestecam toate ingredientele uscate, adaugand ulterior laptele si apa. Mixam compozitia pana la omogenizarea completa. Cu ajutorul unui polonic, luam cate putin din compozitia...

Citeste continuarea

Cozonac impletit cu fructe uscate si migdale

Postat de Corina33

Cozonac impletit cu fructe uscate si migdale

Pentru inceput va spun ca faina 000 eu nu am gasit pe aici asa ca gatesc cu faina tip 450,  ce-o fi insemnand asta, nu stiu! :) In al doilea rand trebuie sa va marturisesc ca nu am cernut-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.12.2014, 18:44
Buna prajiturica!
la 30.12.2014, 18:54
Tare bine arata si cred ca-i tare buna! Eu nu am folosit rodie pana acum la prajituri, dar am sa incerc
la 30.12.2014, 19:15
buna buna
la 30.12.2014, 19:35
si eu vreau
la 30.12.2014, 19:54

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking