Prajitura cu crema de ciocolata

Postat de mena29 in Dulciuri
30 Apr 2015 | 3249 vizualizari
Prajitura cu crema de ciocolata

Pentru ca ieri a fost ziua sotului meu, am pregatit o prajitura ciocolatoasa! Se face foarte repede si este delicioasa,sau a fos,mai bine zis :)))

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri apa rece
  • 3 linguri cacao
  • 1 varf cutit sare
  • 10 g praf de copt
  • 1 lingura zahar vanilat
  • Crema:
  • 250 g unt gras la temperatura camerei
  • 250 g crema de ciocolata finetti,nutella sau ce fel vreti voi
  • Siropul:
  • 250 ml apa
  • 150 g zahar tos
  • 4 linguri lichior Amaretto
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 4 linguri lapte sau frisca lichida
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • Frisca lichida dulce pentru ornat:
  • 200 ml

Mod de preparare

Am separat albusurile de galbenusuri,le-am mixat bine, am adaugat pe rand cele 8 linguri de zahar si praful de sare. Separat am amestecat galbenusurile cu cele 4 linguri de ulei, am adaugat apa si zaharul vanilat. Am pus galbenusurile in spuma de albus si am amestecat usor. Am incorporat faina cernuta,praful de copt si cacaua,amestecand usor de jos in sus. Am pus compozitia in tava de 23/36cm, tapetata cu hartie de copt. Am copt blatul in cuptorul preancalzit la 170 grade pentru 20 minute, trebuie sa treaca testul cu scobitoarea. Am scos blatul din cuptor si l-am lasat sa se raceasca. 

Intre timp am pregatit crema,am mixat spumos untul si am adaugat treptat cate o lingura din crema de ciocolata.Am pus crema intr-o punga pentru ornat cu un dui in forma de stea si am lasat-o deoparte la rece. Am fiert apa cu zaharul pentru sirop pana s-a topit zaharul. Am luat siropul de pe foc si l-am lasat sa se raceasca. Cand siropul s-a racit am adaugat lichiorul Amaretto. Am scos frisca lichida de la frigider si am mixat-o, dupa care am pus-o intr-o punga pentru ornat si am lasat-o la frigider. Am taiat blatul rece in 20 de bucati pe care le-am insiropat. Am topit ciocolata intr-o craticioara,pe abur cu cele 4 linguri de frisca lichida iar la final am incorporat uleiul. Am pus cu lingura glazura de ciocolata pe fiecare prajitura. Am lasat putin sa se intareasca glazura dupa care am spritat crema deasupra. Peste crema de ciocolata am ornat cu frisca.

Am dat prajitura la frigider pentru 3 ore.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Retete similare

Desert prajitura cu mascarpone, piersici si migdale

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu mascarpone, piersici si migdale

Blatul: Separati ouale, mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul treptat si mixati la viteza mare pana spuma devine lucioasa. Incorporati galbenusurile unul cate unul, apoi...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu migdale, lamaie si altele

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu migdale, lamaie si altele

Blat : Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt si dimensiuni 24/36 cm. Am separat albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, pana am obtinut o spuma tare....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 30.04.2015, 00:54
Sa-ti traiasca sotiorul !!! Si tu impreuna cu el , sa va iubiti !!! Buna praji
la 30.04.2015, 01:32
Multumesc frumos,Mihaela! La fel si voua, draga mea!
la 30.04.2015, 05:29
la multi ani
la 30.04.2015, 06:25
La multi ani,sotului !
la 30.04.2015, 06:44
La multi ani sotului tau! Arata tare bine prajitura!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking