Ingrediente
- 500 gr biscuiti (eu am folosit biscuiti Petit Beurre)
- 100 gr faina
- 200 gr zahar
- 1 litru de lapte
- 4 oua
- 100 gr ciocolata cuvertura
- 30 gr unt
Mod de preparare
Intr-un bol, punem faina, zaharul si ouale si amestecam. Punem laptele intr-un ibric si amestecam pana fierbe. Adaugam cate putin lapte peste faina amestecata cu zaharul si ouale, omogenizam compozitia, dupa care treptat, adaugam si restul de lapte.
Turnam compozitia intr-o cratita si o punem pe aragaz la foc mic, amestecand continuu. Cand a dat un clocot, dam la o parte si adaugam untul si ciocolata cuvertura pe care in prealabil am topit-o pe baie de aburi.
Stropim biscuitii cu lapte (sau la alegere suc natural sau altfel de sirop) si ii asezam pe un platou peste care punem un strat de crema, repetam procedura pana cand epuizam biscuitii si crema, avand grija ca ultimul strat, cel de sus, sa fie de crema.
Se da prajitura la rece pret de cateva ore, pentru a avea timp sa se inchege crema si sa se inmoaie biscuitii. Se orneaza si portioneaza prajitura dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
|