Prajitura cu crema de iaurt, capsuni si fructe tropicale

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
23 Iun 2016 | 4992 vizualizari
Prajitura cu crema de iaurt, capsuni si fructe tropicale

Aromata, racoroasa, cu fructe, minunata pentru acest sezon cald! Haideti la o portie, ca stiu ca va place!

Ingrediente

  • Pentru blat:
    • 5 oua
    • 3 linguri zahar
    • 3 linguri ulei
    • 5 linguri faina
    • 50 gr ciocolata alba
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
    • un praf de sare
    Crema:
    • 250 gr mascarpone
    • 400 gr iaurt
    • 2 linguri smantana de tara
    • 5 linguri zahar pudra
    • 1 compot fructe de padure 420 gr
    • 250-300 gr capsuni
    • 6 foi de gelatina (10 gr)
    • 1 linguri plina coaja rasa de lamaie
    • 3 lingurite extract de vanilie
    • 2 linguri amaretto
    • frunzulite de menta
    • decoratiuni de ciocolata

Mod de preparare

Blatul: Ciocolata o rupem bucatele. O topim pe baie de aburi si o lasam sa ajunga la temperatura camerei. Galbenusurile le mixam cu zaharul, apoi punem si uleiul. Adaugam ciocolata topita, mixam, apoi punem faina, praful de copt si coaja rasa de lamaie. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu o paleta de silicon, cu miscari lente de jos in sus. Tapetam cu hartie de copt, o tava rotunda cu diametrul de 26 cm. Turnam compozitia de blat, o nivelam. Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 12-14 minute. Cand este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca. Crema: Intr-un bol punem mascarponele, zaharul pudra, smantana si le mixam. Adaugam coaja rasa de lamaie, iaurtul, vanilia, amaretto si amestecam usor. Fructele tropicale le scurgem bine de sirop, le adaugam in crema. Foile de gelatina le punem la hidratat 10 minute in apa rece. Le scoatem dupa acest timp, le scurgem bine si le punem intr-un bol, apoi le topim pe baie de aburi. Turnam in fir subtire gelatina topita si amestecam repede in crema pentru a o incorpora bine. Capsunile le spalam, le stergem usor cu niste servetele si le taiem pe jumatate. Pe un platou punem un inel reglabil, punem folie alimetara inclusiv pe peretii inelului. Asezam blatul, fixam bine inelul in jurul blatului, iar peste punem jumatati de capsuni, lasand putina distanta intre ele. Turnam crema, o nivelam si introducem prajitura in frigider peste noapte. A doua zi, scoatem inelul si folia. Decoram cu jumatati de capsuni, frunze de menta si decoratiuni de ciocolata. Portionam si servim. Pofta buna!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de iaurt, capsuni si fructe tropicale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (49)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert Tiramisu reţetă originală, cu gem de zmeura

Postat de Ksenya

Desert Tiramisu reţetă originală, cu gem de zmeura

 Tiramisu reţetă originală  Intr-o oala, punem gemul, adaugam apa. Dizolvam gemul, il punem pe foc si, cand da in clocot, adaugam sucul de lamaie, lasam 2 minute, oprim flacara...

Citeste continuarea

Biscuiti Linzer

Postat de gabrielacuisine

Biscuiti Linzer

Untul la temperatura camerei se freaca impreuna cu zaharul brun si cu cel alb pana devine cremos. Se adauga apoi cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare aditie. Adaugam si esenta de vanilie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.06.2016, 20:42
Wooow cat de frumoasa e prezentarea si preparatul pe masura D>D>D> Felicitari pentru munca si talent
la 23.06.2016, 20:43
cat de bine arata!bravo rocsi :X
la 23.06.2016, 20:51
Adele, iti multumesc din suflet
la 23.06.2016, 20:51
Bianca, multumesc mult
la 23.06.2016, 20:55

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking