Prajitura cu crema de lamaie

Postat de RuxyRux in Dulciuri
19 Ian 2015 | 10904 vizualizari
Prajitura cu crema de lamaie

O prajitura fina, pufoasa, delicata, parfumata, incredibil de delicioasa! Si pentru ea...e vinovata o fata frumoasa si senina...Gabita mea dulce si draga!!! Aiaiaiaiiii ce minunatie scumpo...te pup si-ti multumesc!!! :x :x :x N-am modificat nimic insa am marit cantitatile din lipsa de tava mica...si am adaugat vanilie asa dupa gustul meu! Data viitoare cred ca triplez cantitatile! :))))

Ingrediente

Blat:

  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 4,5 linguri ulei
  • 4,5 linguri apa
  • un praf de sare

Crema de lamaie:

  • 700 ml lapte
  • 5 linguri si 1/2 faina sau amidon alimentar
  • 8 linguri zahar + 3 linguri zahar pudra
  • 250 gr de unt (unt de calitate)
  • coaja si zeama de la o lamaie uriasa si jumatate
  • vanilie

Mod de preparare

Prajitura asta merita din plin sa va faceti timp pentru ea!

Intai de toate mi-am pregatit ingredientele pentru blat: Am separat ouale, am mixat albusurile intr-un bol cu un praf de sare, apoi cu zaharul si vanilia pana a rezultat o bezea.

Am amestecat intr-un bol galbenusurile cu uleiul putin cate putin ca la maioneza, apoi am adaugat apa si am omogenizat bine compozitia. Am cernut faina intr-un vas.

Am turnat compozitia lichida de  galbenusuri peste spuma de albus si cu o lingura de lemn am amestecat usor prin invaluire de jos in sus. La fel am procedat si cu faina cernuta.

In acest moment este gata aluatul de pus in tava tapetata cu foaie de copt. 

Eu am copt blatul fix 40 de minute la 180 de grade. Am scos blatul si l-am lasat pe un grilaj sa se raceasca complet, apoi pentru a-l taia mai usor l-am sectionat pe verticala in doua parti, apoi am taiat in 3 pe orizontala fiecare bucata. Simplu nu-i asa?

Cat blatul a stat in cuptor m-am ocupat de crema delicioasa.

Am pus faina si zaharul( cele 8 linguri nu foarte pline) intr-un vas cu fund dublu( eu am folosit Zeper) si am adaugat putin cate putin laptele rece amestecand bine sa nu faca cocoloase....apoi am dat drumul la ochiul aragazului si la foc mic am preparat crema avand grija sa amestec tot timpul pana se ingroasa  astfel incat sa nu se lipeasca.

Cand  compozitia a devenit ca o ciulama am oprit focul si am pus vasul in alt vas cu apa rece apoi am racit crema. Am adaugat zeama si coaja de lamaie si am omogenizat bine crema. In acest moment am gustat crema si am mai adaugat 3 linguri de zahar pudra...desigur fiecare o poate face dupa gustul personal! 

Intre timp am mixat untul spuma.   Atunci cand crema s-a racit ( aproape de tot)am pus la inceput lingura cu lingura in untul facut spuma si am mixat in continuare, apoi am pus si restul in doua transe.

Asamblare: Fiecare  foaie de blat se unge cu crema. Pentru ca eu am preparat crema din belsug am imbracat toata prajitura cu ea.

Deasupra am razuit coaja de lamaie si am dat prajitura la rece...sincer..nu stiu daca apuca dimineata :)))) desi e cam tarzior! 

Inca o data Gabytule drag...miiiiiii de multumiri!!! Inimioara ti-o dedic in intregime...o meriti frumoasa prietena!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (37)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta prajitura Simi

Postat de Constelatialeu

Reteta prajitura Simi

Iata cum se prepara Reteta prajitura Simi Blat : Untul moale l-am pus intr-un bol si l-am amestecat bine cu zaharul pudra. Separat am batut albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si branza fara zahar

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu mere si branza fara zahar

Blatul: Separati ouale, bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul cocos, treptat si mixati pana este complet dizolvat. Adaugati galbenusurile si mixati, apoi zeama de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.01.2015, 21:48
Exact pe gustul meu!
la 19.01.2015, 21:48
delicios!
la 19.01.2015, 21:53
Iti multumesc Rocsicuta finuta si delicata!
la 19.01.2015, 21:54
Iti multumesc Medisor...te imbratisez!
la 19.01.2015, 21:55
buna buna

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking