Prajitura cu crema de smantana - Reteta cu numarul 500

Postat de Bunica in Prajituri
29 Dec 2015 | 8576 vizualizari
Prajitura cu crema de smantana - Reteta cu numarul 500

Reeeeeeetetaaaaaaaa cu numarul cinci suteeeeee! Prajitura aceasta am asteptat foarte mult sa o pregatesc. Nu este mai complicata decat alta prajitura cu foi,dar.............a existat un dar;) Va spun ca este delicioasa! Sa lasam vorba si sa trecem la prezentare!

Ingrediente

  • Foi:
  • 60 g.unt
  • 4 linguri ulei
  • 300 g. zahar
  • 2 oua
  • 8 linguri lapte
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • 600 g. faina
  • un varf de cutit sare
  • Crema:
  • 300 g. nuca prajita
  • 400 ml.smantana frisca cu 30% grasime
  • 300 g smantana grasa
  • 400 g. zahar
  • vanilie

Mod de preparare

Pentru foi se pun toate ingredientele, mai putin faina si bicarbonatul,intr-un bol sau o creatita mica si se fierb la bain marie pana se topeste zaharul.

Lasa sa se racoresca.

Cand s-a racorit adauga bicarbonatul stis cu zeama de lamaie si faina.

Framanta pentru omogenizare.

Imparte aluatul in 3-4 parti.

Am impartit aluatul in 3 parti si am copt 3 foi pe dosul tavii .

Pune hartie de copt pe spatele tavii si intinde foaia direct pe tava.

Da tava la cuptoru incins la 160 grade pana se rumeneste .

Procedeaza la fel si cu celelalte foi.

Dupa ce ai cot foile te ocupi de crema.

Crema 

Nuca sa fie prajita si macinata fin.

Pune smantana pentru frisca si zaharul in vasul de mixer si incepe mixarea la turatie mica, pentru a se topi zaharul.

Adauga smantana si maixeaza pentru 3 minute adaugand nucile si vanilia.

Pregateste o tava de marimea foilor.

Asaza pe tava prima foaie peste care pui jumatate din crema, apoi a doua foaie, cealalta jumatate de crema si deasupra foaie.

Apasa usor cu palmele, sa se lipesca foile de crema si da la rece pana a doua zi. La servire se poate pudra sau turna o glazura de ciocolata.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de smantana - Reteta cu numarul 500" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert bucte cu branza si stafide

Postat de mirela0911

Desert bucte cu branza si stafide

Se prepara maiaua. In 150 ml lapte caldut se pune 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia sfaramata. Se amesteca bine si se lasa sa se activeze timp de 10 minute. Intr-un bol se pune faina cernuta....

Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata de post, fara zahar

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata de post, fara zahar

Foile: Intr-un bol amestecati apa minerala cu indulcitorul, pana ce, acesta din urma se dizolva. Adaugati uleiul, vanilia si sarea. Cerneti faina, o adaugati treptat si tot in acest timp...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.12.2015, 13:08
Super prajitura Felicitari bunica La cat mai multe retete delicioase!
la 29.12.2015, 13:10
Buni, ce prajitura buna ne-ai adus!
la 29.12.2015, 13:15
La fix,Buni!Chiar am in plan sa fac o praji,ingredientele le am Felicitari si la cat mai multe retete gustoase
la 29.12.2015, 13:17
buna
la 29.12.2015, 13:20
Multumesc foarte mult,dragile mele dragi!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking