Prajitura cu crema de vanilie, frisca si sos de fructe

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
2 Feb 2016 | 5240 vizualizari
Prajitura cu crema de vanilie, frisca si sos de fructe

Am pornit de la o reteta de prajitura si am ajuns la alta. Nu ca ar fi prima data cand fac asta, dar cum mai sunt si esecuri, uite ca trebuie sa te abati de la ceea ce ti-ai propus sa faci si sa o dregi cumva... Asa a aparut aceasta prajitura, DIVINA! Probabil o sa spuneti ca exagerez, dar chiar asa a fost, doua blaturi diferite si aerate, o crema de vanilie cu putina portocala, frisca si un sos de fructe de padure cu visine care a completat perfect toate gusturile. Faceti si voi si o sa vedeti ca nu sunt doar vorbe.

Ingrediente

  • Blat de cacao:
    • 4 oua
    • 4 linguri de zahar
    • 3 linguri ulei
    • 3 linguri lapte
    • 2 linguri faina
    • 2 linguri cacao
    • 2 lingurite praf de copt
    • 1 lingura picaturi de ciocolata
    • 1 lingurita vanilie
    • un praf de sare
    Blat cu cocos:
    • 3 oua
    • 3 linguri zahar
    • 3 linguri ulei
    • 3 linguri nuca de cocos
    • 2 linguri faina
    • 2 lingurite praf de copt
    • 1 lingurita vanilie
    • un praf de sare
    Crema:
    • 300 ml lapte
    • 4 linguri zahar
    • 2 linguri si 1/2 amidon
    • 150 gr unt
    • 2 lingurite vanilie
    • 1 lingura coaja rasa de portocala
    Sosul de fructe:
    • 1 borcan mic de visine fara samburi
    • 1/2 cana fructe de padure
    • 3 linguri zahar
    Frisca:
    • 150 gr smantana de tara
    • 50 ml frisca lichida
    • 1 lingura cu varf zahar pudra

Mod de preparare

Blatul de cacao: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam uleiul si laptele. Incoproram faina, cacaoa, praful de copt si vanilia. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Le adaugam peste compozitia de galbenusuri, punem picaturile de ciocolata si amestecam totul usor, cu o paleta de silicon. Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diamentrul de 26 cm, turnam compozitia. O nivelam si o bagam in cuptorul incins pentru 15-17 minute. Facem testul cu scobitoarea si daca blatul este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.

Blatul cu cocos: Mixam galbenusurile spuma impreuna cu zaharul, apoi punem uleiul. Adaugam nuca de cocos, faina, praful de copt si vanilia. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incorporam usor cu o paleta, in compozitia de mai sus. Turnam compozitia in aceeasi tava in care am copt si primul blat, dar o tapetam cu hartie de copt. Coacem blatul 12-14 minute, apoi il scoatem si il lasam sa se raceasca.

Crema: Intr-un bol amestecam amidonul cu zaharul si cateva linguri de lapte. Restul de lapte il punem intr-un vas la fiert. Cand da in clocot, dam focul la mic, adaugam amestecul cu amidon. Amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc, o acoperim cu folie si o lasa sa se raceasca. Mixam crema rece, adaugam vanilia, coaja rasa de portocala si untul treptat, de la temperatura camerei. Sosul: Intr-un vas punem visinele, fructele de padure si zaharul. Amestecam, punem pe foc si il fierbem 5-7 minute. Cand este gata, il dam deoparte si il lasam sa se raceasca. Rasturnam primul blat pe un platou, punem un strat de sos (mai oprim 4-5 linguri pentru decor). Punem crema din loc in loc cu lingura, o nivelam usor, venim cu al doilea blat peste crema.

Frisca: Smantana si frisca lichida, reci, impreuna cu zaharul pudra le mixam pana devin o spuma. Punem frisca deasupra, o lasam sa "cada" usor pe margini, iar cu o lingurita facem un model. Pe margini punem cate putin sos cu lingurita, pe care il lasam sa se scurga in jos. Il dam la rece 3-4 ore, apoi servim. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie, frisca si sos de fructe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (42)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu ricotta si sos de zmeura

Postat de papabundetot

Prajitura cu ricotta si sos de zmeura

Blatul: Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul,apoi am adaugat pe rand amestecand mereu,uleiul,laptele,faina,praful de copt,coaja de lamaie,esentele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2016, 21:57
Yamiii, la favorite cu ea!
la 02.02.2016, 21:58
wow, cum arata!!
la 02.02.2016, 22:05
buna buna
la 02.02.2016, 22:05
Arata minunat !!
la 02.02.2016, 22:14
Ohh Yummy!

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking