Prajitura cu crema de vanilie si ananas

Postat de Moni_alex in Dulciuri
3 Apr 2016 | 6516 vizualizari
Prajitura cu crema de vanilie si ananas

Ingrediente

  • Blatul:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • Crema de vanilie:
  • 350 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • 100 g unt
  • o lingurita extract de vanilie
  • un compot de ananas
  • Ornare:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1-2 linguri zahar pudra
  • un plic de zahar vanillinat
  • o lingura smantana 25-30% grasime

Mod de preparare

Pentru blat se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea tare.

Se adauga galbenusurile frecate cu ulei si coaja de lamaie. Se amesteca usor si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula sau o lingura de lemn cu miscari usoare pe verticala.

Compozitia se toarna intr-o tava cu dimensiunile 20/30 cm tapetata cu hartie de copt si se da cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute, pana blatul este copt si se rumeneste usor deasupra. il lasam la racit.

Crema de vanilie:

Ananasul il punem intr-o strecuratoare si-l lasam sa se scurga bine de zeama. Zeama o pastram pentru a insiropa blatul.

Amidonul si zaharul se amesteca. Se toarna incet laptele si se amesteca in continuu pentru a nu se face cocoloase. Punem crema la foc mic si fierbem compozitia pana se ingroasa. Se da deoparte si se incorporeaza untul (moale la temperatura camerei). Se omogenizeaza bine si se lasa la racit.

In budinca racita incorporam ananasul taiat bucatele mici.

Smantana pentru frisca o mixam pana se intareste apoi adaugam zaharul pudra si cel vanilinat si mixam pana devine pufoasa. Adaugam si smantana si omogenizam bine.

Punem blatul intr- tava, il insiropam cu zeama de la compotul de ananas si apoi punem crema de vanilie.

Dam la rece pana se intareste crema si apoi ornam cu frisca.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie si ananas" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu blat de bezea cu cocos si crema de iaurt

Postat de katty

Desert prajitura cu blat de bezea cu cocos si crema de iaurt

Albusurile aflate la temperatura camerei le mixam cu sarea, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam nuca de cocos, faina, vanilia si praful de copt. Amestecam usor cu...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu cocos si ananas

Postat de sufletista

Desert prajitura cu cocos si ananas

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce se topeste si devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, apa, esenta de vanilie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.04.2016, 20:35
imi place!
la 03.04.2016, 20:37
Ce deliciu!
la 03.04.2016, 20:41
la 03.04.2016, 20:48
Vin sa imi iau portia!
la 03.04.2016, 20:50
ce bunatate

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking