Prajitura cu crema de vanilie si ciocolata (Reteta 300)

Postat de Criss in Prajituri
6 Feb 2014 | 9664 vizualizari
Prajitura cu crema de vanilie si ciocolata (Reteta 300)

Azi va prezint o improvizatie care a aparut accidental insa finalul a fost unul fericit. Trebuia sa fac un tort mare, etajat, am copt blatul in tava de la aragaz insa nu mi-a placut cum a iesit, asa ca pentru tort am copt alt blat in alta tava iar blatul care nu mi-a placut, l-am reciclat ca doar nu era sa-l arunc. A rezultat o prajitura care i-a placut mult lui Alex. Doua blaturi simple de pandispan, insiropate, crema de la Krem a la krem (cu frisca naturala) si ciocolata amaruie au contribuit la fabricarea unei prajituri pe cat de simple pe atat de delicioase. Aceasta crema este singura la care folosesc "prafuri". Nu imi plac cremele la plic si nu cumpar niciodata asa ceva, dar aceasta crema este una la care apelez cand sunt in criza de timp si trebuie sa recunosc ca imi place si gustul.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 1 blat:(Avem nevoie de doua astfel de blaturi.)
  • -5 oua
  • -5 linguri zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 lingura apa
  • -1 lingura ulei
  • -6 linguri rase faina
  • -1 lingurita praf de copt
  • Sirop:
  • -4 linguri zahar
  • -200 ml apa
  • -1 fiola esenta de rom
  • Crema:
  • -200 ml frisca naturala (am folosit Sanlacta)
  • -200 ml lapte
  • -1 plic crem ole de vanilie
  • Glazura:
  • -100 g ciocolata neagra
  • -4-5 linguri frisca lichida Meggle

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, apa si uleiul si se bat cu mixerul pana se albesc, isi dubleaza volumul si se topesc cristalele de zahar. Se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine pana se inglobeaza faina, apoi cu o lingura, amestecand de jos in sus, se adauga albusurile batute spuma. Se toarna amestecul in tava  tapetata cu hartie de copt. Se coace blatul pana trece testul cu scobitoarea, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca. Se coc doua astfel de blaturi, care dupa ce se racesc se decupeaza cu un pahar.

Pentru crema se pun toate ingredientele intr-un bol si se bat cu mixerul pana rezulta o crema spumoasa. Aceasta crema este singura la care folosesc "prafuri". Nu imi plac cremele la plic si nu cumpar niciodata asa ceva, dar aceasta crema este una la care apelez cand sunt in criza de timp si trebuie sa recunosc ca imi place si gustul.

Glazura:  Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida, pe baie de aburi. Daca e cazul, se mai adauga frisca pentru a face glazura mai fluida.


Asamblare: Cercurile din aluat se insiropeaza usor. Nu trebuie insiropate peste masura, pentru ca se vor inmuia prea tare. Eu m-am folosit de o pensula pentru aceasta operatiune. Crema se pune intr-un posh si se spriteaza pe rondele. Deasupra se pun celelalte rondele de pandispan si deasupra se spriteaza inca un motz de crema. Se pune cate o lingura de glazura de ciocolata peste motzul de crema si se pune prajitura in frigider sa se intareasca ciocolata.


Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie si ciocolata (Reteta 300)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de prajitura cu crema de cocos

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura cu crema de cocos

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu crema de cocos Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 30/20 cm tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am...

Citeste continuarea

Desert prajitura in straturi, cu crema de zmeura si vanilie

Postat de mirela0911

Desert prajitura in straturi, cu crema de zmeura si vanilie

Mai intai se incepe cu crema de zmeura pentru a avea timp sa se raceasca sau se poate prepara cu o zi inainte. Zmeura proaspata se pune intr-o craticioara impreuna cu zaharul si sucul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.02.2014, 06:37
arata tare bine! La cat mai multe retete delicioase!
la 06.02.2014, 06:56
Felicitari pt. numarul mare de retete si pt.aceasta reteta, arata foarte, foarte bine!
la 06.02.2014, 07:25
Super! Un număr mare de reţete minunate.
la 06.02.2014, 08:08
Felicitari Criss!La cat mai multe retete!
la 06.02.2014, 08:09
La cat mai multe retete!
Prajitura arata tare bine!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking