Prajitura cu crema de vanilie si jeleu de fructe rosii

Postat de aliliana in Dulciuri
2 Mai 2016 | 2496 vizualizari
Prajitura cu crema de vanilie si jeleu de fructe rosii

Am vrut sa fie prajitura Napoleon dar intr-o  varianta mai simpla ( aluatul fiind cumparat), dar pana la final am ajuns la ceea ce este prezentat. Bun ...foarte bun.

Ingrediente

    • un pachet foietaj de 800 g - Linco
    • Crema de vanilie:
    • 1 litru lapte 8 galbenusuri;
    • 4 -5 linguri amidon;
    • 300-350 g zahar ( daca e un zahar care nu indulceste, chiar mai mult);
    • esenta de vanilie;
    • un plic zahar vanilat;
    • 130 g unt,
    • un praf de sare;
    • Jeleul de fructe ( mure, zmeura, capsuni, coacaze rosii si negre, visine):
    • 250 g fructe ;
    • 200 g zahar;
    • doua linguri unt;
    • 250 ml apa,
    • 2 linguri rase amidon + 2 linguri apa rece

Mod de preparare

Aluatul de decongeleaza la temperatura camerei. se portioneaza in trei foi care se intind usor cu sucitorul si fiecare foaie se coace pe dosul tavii. Se pun la rece, la final.

 Crema de vanilie: galbenusurile impreuna cu zaharul si un praf de sare se amesteca pana ce devin cremoase. Se incorporeaza si amidonul, peste care se toarna putin care putin laptele. Compozitia se pune pe foc. Se lasa la fiert pana ce ajunge la constenta unei budici. La final se adauga esenta de vanilie si zaharul vanilat. Se trage de pe foc, se lasa sa se racoreasca putin dupa care se incorporeaza untul. Se da la rece.

 Jeleul de fructe: Apa si zaharul se pun pe foc si se lasa la fiert pana se topeste zaharul.Se adauga untul, iar la final se pun fructele. Se lasa sa fiarba impreuna cca 5 minute pana ce fructele isi lasa din culoare, savoare...amidonul se dizolva in putina apa rece, se pune peste fructe si se mai lasa la fiert pana capata consistenta. Nu am folosit niciun alt adaos de arome.

 

Asamblarea: pe o tava se pune o foaie de foietaj de baza, peste ea se pune o parte de crema de vanilie, peste aceasta jeleu de fructe, se pune a doua foaie, crema, jeleu si a treia foaie, crema, jeleu. De-asupra se pun ( optional) stelute de zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie si jeleu de fructe rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cosulete umplute

Postat de caroline

Cosulete umplute

Capsunile le spalam si le stergem cu un servet de hartie.  Ciocolata o rupem bucati si o topim la foc mic impreuna cu laptele,amestecand continuu , dupa care o lasam sa se raceasca putin...

Citeste continuarea

Placinte cu branza

Postat de Dea_Dea

Placinte cu branza

ALUATUL Ouale cu zaharul si esenta de vanilie se amesteca cu telul , se adauga smantana , se omogenizeaza. Apoi se adauga uleiul , se omogenizeaza, se adauga praful de copt , se amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.05.2016, 13:20
delicioasa
la 02.05.2016, 13:36
buna buna
la 02.05.2016, 14:22
Asta mi-ar placea maxim
la 02.05.2016, 14:29
O minunatie!
la 02.05.2016, 16:54
Wow ce bunatate ai facut! Imi place!!!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking