Ingrediente
- Pentru caramel
- 200 g zahar
- 4 mere potrivite
- Pentru crema de zahar ars
- 500 ml lapte
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- coaja de lamaie
- vanilie
- praf sare
- Pentru blat
- 3 oua
- 75 g zahar
- 5 linguri apa
- coaja de lamaie
- vanilie
- 100 g faina
- jumatate plic praf de copt
- praf sare
Mod de preparare
Pentru caramel topim zaharul pana devine lichid si limpede. Il intindem direct in tava, repede pentru ca se intareste. Merele le curatam de coaja si le taiem felii mai groase . Asezam feliile peste caramel. Dam la cuptor pentru 20 minute pentru a se inmuia putin merele.(poza 1 si 2)
Intre timp pregatim crema de zahar ars. Batem oualele cu zaharul pana isi tripleaza volumul, apoi adaugam laptele si esentele. Scoatem tava cu mere si turnam peste compozitia de crema, dam din nou la cuptor pentru 35 minute sau pana cand crema este inchegata, insa nu foarte tare.(poza 3 si 4)
Pentru blat se bat oualele cu zaharul pana isi tripleaza volumul, se adauga apa si faina amestecata cu praful de copt, aromele si sarea. Se toarna peste compozitia cu crema de zahar ars si se da la cuptor pentru 20 minute.(poza 5 si 6)
Se lasa la racit. Apoi se rastoarna cu grija pe un platou. Astfel crema de zahar ars si merele vin deasupra, siropul de zahar ars insiropeaza blatul. Se da la rece peste noapte, se serveste a doua zi.
Este recomandat sa se imbrace in frisca:))
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de zahar ars si mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|