Prajitura cu crema mascarpone si banane

Postat de stefy_a in Prajituri
26 Noi 2016 | 9831 vizualizari
Prajitura cu crema mascarpone si banane

Ingrediente

(pentru o tava de 20x30cm)

Blat:

- 5 oua

- 175 g zahar

- 7 linguri faina

- 6 linguri ulei

- 1/2 plic praf de copt

-4 linguri cacao

Crema mascarpone:

- 250 g mascarpone

- 200 g unt la temperatura camerei

- 6 linguri zahar pudra

- 3 banane tari

Glazura de ciocolata:

- 200 g ciocolata

- 125 g frisca lichida

Mod de preparare

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza bine cu zaharul, pana cand spuma formata este tare si zaharul s-a topit complet.

Se adauga apoi galbenusurile amestecate cu uleiul si se omogenizeaza cu ajutorul unei linguri.

Se adauga apoi faina cernuta, amestecata cu praful de copt si se amesteca cu lingura incet, pana la incorporarea totala a fainii.

Jumatate din compozitie se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la 160 de grade, timp de circa 15-20 de minute - faceti testul cu scobitoarea! daca scoateti scobitoarea curata din blat, atunci blatul este copt, daca scoateti scobitoarea cu putina compozitie pe ea, mai asteptati putin caci blatul nu e gata!

Cand este gata, se scoate tava si se lasa la racit si se coace si a doua foaie sau puteti coace o singura foaie pe care apoi o lasati sa se raceasca si o taiati in doua foi subtiri. 

Se lasa foile la racit si se trece la pregatirea cremei.

Crema mascarpone:

Untul, la temperatura camerei, se mixeaza bine cu zaharul pudra. Se adauga apoi mascarponele si se amesteca cu o lingura pana la omogenizare.

Glazura de ciocolata:

Ciocolata rupta bucati se pune cu frisca, la foc mic. Se lasa pe foc pana se topeste ciocolata, dar fara a lasa amestecul sa fiarba.

Se amesteca in continuu, pana cand ciocolata este topita. Glazura se lasa putin la racit, timp in care se asambleaza prajitura.

Asamblare:

Pe un platou se asaza primul blat. Se unge blatul cu jumatate din crema de mascarpone. Peste aceasta, se adauga al doilea blat si peste el restul de crema. Peste acesta, se asaza feliile de banane, taiate acum. In final, peste feliile de banane, se toarna glazura de ciocolata.

Se lasa la frigider minim 4 ore (pana cand glazura de ciocolata s-a intarit) si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema mascarpone si banane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura cu inimioare si crema de zmeura

Postat de oanapl

Reteta de prajitura cu inimioare si crema de zmeura

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu inimioare si crema de zmeura Se mixează untul cu zahărul alb și zahărul brun (măcinat), cu ajutorul unui mixer, până se obține o...

Citeste continuarea

Desert cu biscuiti, doua creme si fructe asortate

Postat de mirela0911

Desert cu biscuiti, doua creme si fructe asortate

Crema de ciocolata: Se pun 650 ml lapte la fiert impreuna cu zaharul si praful de sare. Restul de lapte se amesteca cu praful de budinca. Cand incepe sa fiarba se toarna amestecul de budinca si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.11.2016, 09:02
Mmmm! Ce bunatate!
la 26.11.2016, 09:02
la 26.11.2016, 09:16
Imi place !
la 26.11.2016, 09:59
la 26.11.2016, 10:40
Mmm, ce prajiturica faina!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking