Prajitura cu crema mascarpone si jeleu de zmeura

Postat de Criss in Prajituri
8 Iul 2015 | 12173 vizualizari
Prajitura cu crema mascarpone si jeleu de zmeura

Din nou mi s-au adunat o multime de albusuri in congelator si m-am apucat sa fac putina curatenie in congelator, sa am loc pentru fructele de vara, asa ca am incropit o prajitura foarte fina si delicioasa, cu blat din albusuri, crema cu mascarpone, ciocolata alba, frisca si un jeleu de zmeura deasupra. Jeleul ar fi trebuit sa fie intr-un strat mai gros, dar neavand o tava dreptunghiulara detasabila, n-am reusit sa torn tot jeleul deasupra pentru ca se scurgea pe marginile prajiturii. Dar oricum in final a rezultat o prajitura fina, chiar eleganta as spune si foarte aromata. Eu as fi pus zmeura si in crema dar oricat de buna si aromata ar fi ea, e neplacut sa simt samburii intre dinti. Reteta aceasta de blat din albusuri am folosit-o prima data la Prajitura cu crema de lime si mi-a placut tare mult. Se poate taia frumos si e foarte bun si pufos, se preteaza si la torturi asa ca am sa mai folosesc aceasta reteta. Sigur ca prajitura se poate face si cu blat obisnuit.

Ingrediente

  • Blat: 
  • 14 albusuri
  • 14 linguri zahar
  • 14 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri ulei
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Crema: 
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml + 100 frisca lichida (Meggle am folosit eu)
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic gelatina
  • 50 ml lapte
  • 80 g ciocolata alba
  • Jeleu de zmeura: 
  • 250 g zmeura
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic gelatina

Mod de preparare

Albusurile se spumeaza, se adauga apoi zaharul si se bat in continuare pana cand zaharul se topeste si bezeaua e lucioasa si tare. Se adauga uleiul, coaja de lime, apoi in final, amestecand cu lingura de sus in jos, se adauga faina cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava  20/30 tapetata cu hartie de copt si se coace blatul pana cand trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca apoi se taie in trei foi cat se poate de egale.

Gelatina se hidrateaza in cei 50 ml lapte. Intr-un bol se bate mascarpone cu zaharul. Separat se bate frisca, apoi se amesteca cu crema mascarpone. Se amesteca cu mixerul pana se omogenizeaza. Ciocolata alba se topeste pe baie de aburi impreuna cu 100 ml frisca lichida si se adauga gelatina hidratata , apoi se amesteca cu putina crema si se adauga la intreaga cantitate de crema. Jumatate din crema se intinde peste prima foaie fe blat, se pune a doua foaie, restul de crema apoi a treia foaie si se pune prajitura in frigider, pana cand crema se intareste si devine suficient de ferma incat prajitura sa se poata taia frumos.   Zmeura se amesteca cu zaharul si se pune la foc mic pana cand se topeste zaharul, apoi sosul rezultat se paseaza indepartandu-se astfel samburii. Se adauga gelatina hidratata si se amesteca , apoi se toarna jeleul peste prajitura. Aici aveti nevoie de o forma detasabila, ca sa puteti turna jeleul si sa arate frumos pe prajitura.  Decorati cu aveline din crema sau frisca si zmeura proaspata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema mascarpone si jeleu de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu zmeura, piersici si piscoturi

Postat de oanapl

Desert prajitura cu zmeura, piersici si piscoturi

Albușurile se mixează cu un praf de sare, apoi cu zahărul și esența de vanilie, ca pentru bezea. Untul se topește și se lasă să se răcească. Gălbenușurile se freacă cu untul...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu jeleu de zmeura si crema de cafea

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu jeleu de zmeura si crema de cafea

Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugati zaharul si mixati pana se dizolva. Incorporati galbenusurile, apoi uleiul si laptele. Adaugati coaja...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.07.2015, 13:38
la 08.07.2015, 13:43
Doamne, cum arata!!!!! Felicitari! Atat de perfect facuta, atat de perfect taiata, fara cuvinte!
la 08.07.2015, 13:47
superrrr
la 08.07.2015, 13:52
Ce bine arata!
la 08.07.2015, 13:55
minunat de buna!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking