Prajitura cu crema mascarpone si nuttella

Postat de daniastefania in Prajituri
4 Oct 2015 | 6503 vizualizari
Prajitura cu crema mascarpone si nuttella

Ingrediente

Pentru blat:

  • 175 gr unt
  • 175 gr zahar
  • 3 oua
  • 175 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura de lapte

Pentru crema:

  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar
  • 3-4 linguri nuttella

Mod de preparare

Incepem cu prepararea blatului. Untul il frecam bine cu o lingura de lemn, pana se inmoaie. Adaugam zaharul si frecam mai departe pana compozitia devine pufoasa. Apoi adaugam ouale, unul cate unul.

Nu adaugam un alt ou, decat dupa ce cel anterior s-a incorporat. Adaugam faina cu praful de copt si laptele. Amestecam bine si turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 18-25 minute. Lasam blatul la racit si pregatim crema. Amestecam bine crema mascarpone cu zaharul, pana se topeste zaharul.

Adaugam crena nuttella si omogenizam. Dupa ce s-a racit blatul, il taiem in jumatate pe latime, apoi fiecare jumatate o taiem in doua (din grosime). Asezam pe o tava sau farfurie o bucata de aluat. O ungem cu crema. Peste asezam alt blat, ungem iar cu crema.  Vom.avea 4 randuri de blat si 4 de crema. Ungem deci si blatul de deasupra cu crema. Lasam la racit 2-3 ore si apoi portionam. O prajitura rapida, dulce, pe placul tuturor!

Pofta mare dragi bucatarasi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema mascarpone si nuttella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura Delicia cu blat din fulgi de porumb

Postat de anuta

Prajitura Delicia cu blat din fulgi de porumb

Se maruntesc fulgii de porumb cu sucitorul apoi se amesteca cu untul topit si mierea de albine.Se intinde compozitia intr-o forma cu inel de tasabila,pe marginea formei se decoreaza cu jumatati de...

Citeste continuarea

Desert tarta Urside

Postat de ancutsa

Desert tarta Urside

  Pentru blat: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul, amestecând până se obţine o bezea consistenta, dar nu tare. Apoi se adaugă praful...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.10.2015, 15:38
Ce buna
la 04.10.2015, 15:56
Placeee!
la 04.10.2015, 16:01
Multumesc frumos!
la 04.10.2015, 17:16
la 04.10.2015, 18:00
Vreau cateva bucatele!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking