Prajitura cu doua creme, visine si banane

Postat de mirela0911 in Prajituri
11 Apr 2016 | 8242 vizualizari
Prajitura cu doua creme, visine si banane

Este o prajitura care se poate prepara si ca tort, este foarte buna si se imbina perfect cele doua creme cu fructele. Intr-un cuvant = delicioasa! 

Ingrediente

Pt. blat:

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 6 lg zahar
  • 4 lg apa rece
  • 4 lg ulei
  • 12 lg faina

Crema 1:

  • 2 oua
  • 4 lg zahar
  • 4 lg faina
  • 400 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g mascarpone
  • 1 cana visine fara samburi

Crema 2:

  • 400 g mascarpone
  • 4 lg smantana grasa
  • 4 lg nesquik
  • 3 lg zahar
  • 3 banane mici
  • 18 buc biscuiti Petit Beure

Pt. insiropat:

  • 300 ml apa
  • 3-4lg zahar
  • esenta de vanilie

Pt. glazura:

  • 80 g ciocolata amaruie
  • 4-5 lg lapte

Mod de preparare

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se bate pana ce acesta se topeste. Se adauga apa rece si se bate din nou. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se toarna apoi peste spuma. Se omogenizeaza. La final se toarna faina si se amesteca cu miscari usoare, de jos in sus, pana la incorporare. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 25-30 de minute (sa treaca testul scobitorii). Se lasa sa se raceasca bine apoi se taie in doua pe orizontala.

Crema 1: Intr-o craticioara se amesteca ouale cu zaharul si faina. Se toarna laptele in fir subtire pentru a nu face cocoloase. Se pune pe foc mic si se amesteca continuu pana se obtine consistenta dorita. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. La final se amesteca cu 100 g mascarpone.

Crema 2: Intr-un bol se amesteca branza mascarpone cu smantana, se adauga zaharul si nesquik. Se omogenizeaza bine. Se da deoparte.

Siropul: Intr-un ibric se fierbe apa cu zaharul pentru 2-3 minute apoi se raceste. Se adauga esenta de vanilie.

Asamblare prajitura: Intr-o tava se aseaza primul blat. Se insiropeaza. Se unge blatul cu toata crema de vanilie (crema 1) apoi se aseaza visinele fara samburi si scurse bine. Se ia cate un biscuite, se cufunda in sirop pentru 2 secunde apoi se aseaza peste crema cu visine. Se procedeaza la fel cu toti biscuitii pana la epuizare. Peste biscuiti se toarna crema cu nesquik (crema 2) si se niveleaza. Peste crema se aseaza bananele taiaite rondele. Se insiropeaza cel de-al doilea blat si se aseaza peste prajitura. Se da la rece jumatate de ora, apoi se prepara glazura.

Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta bucatele, se adauga laptele, se pune la foc mic si se amesteca pana se omogenizeaza. Se toarna peste prajitura, se niveleaza apoi se da din nou la rece pentru o ora.

Se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu doua creme, visine si banane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (42)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Paleuri cu crema de ciocolata

Postat de rocsi_1612

Paleuri cu crema de ciocolata

Incepem cu pregatirea  cremei: Rupem ciocolata intr-un bol de inox, adaugam frisca lichida. Le punem pe baie de aburi, amestecam continuu, pana ciocolata se topeste. O dam la frigider...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura cu crema de cocos

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura cu crema de cocos

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu crema de cocos Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 30/20 cm tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.04.2016, 19:38
buna buna
la 11.04.2016, 19:42
buna
la 11.04.2016, 19:43
delicioasa!
la 11.04.2016, 19:44
Ptiiiiiiiiii ce bunatate ai facut
la 11.04.2016, 19:46
Aoleu..vi`si`ne cu banane...perversa inalta ce esti..

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking