Prajitura cu Dovleac si Ciocolata

Postat de BakeUpArtist in Dulciuri
28 Oct 2016 | 4540 vizualizari
Prajitura cu Dovleac si Ciocolata

A venit vremea friguroasă, așa că m-am gândit să combin gustul meu preferat cu ceva de sezon: o prăjitură delicioasă cu blat de ciocolată și cu dovleac.   

Ingrediente

Blat

  • 110 g faina;
  • 40 g cacao pudra;
  • 30 g unt moale;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • 2 oua;
  • 150 g zahar;
  • un praf de sare;
  • 100 ml lapte cald;

Strat dovleac

  • 500 g dovleac placintar;
  • un praf de scortisoara macinata;
  • 100 g zahar;
  • coaja de la o lamaie;
  • 2 linguri de praf de budinca de vanilie;

Mod de preparare

Blat: Preincălziti cuptorul la 180 de grade;

-Amestecați într-un bol următoarele ingrediente uscate: făina, cacao, praful de copt, sarea;

- Se bat ouăle spumă impreună cu o lingură de zahăr;

- Separat, mixați restul de zahăr cu untul moale, pană devine cremos;

- Adăugati ouăle peste compoziția de unt și mixați bine;

- Adăugati jumătate din compoziția uscată făcută anterior (făina, cacao, sare, praf de copt) și mixați pană la omogenizare;

- Apoi adăugati jumătate din lapte și mixați din nou;

- Repetați procedura: adăugati cealaltă jumătate de făină + cealaltă jumătate de cantitate de lapte și mixați bine;

- Dați la cuptor blatul simplu pentru 15 – 20 de minute, într-o tavă cu pereții detașabili tapetată cu hârtie de copt;

 Stratul de dovleac

- Spălați dovleacul, curățați-l și dați pe răzătoarea mică;

- Puneți-l pe foc mic într-o cratiță, împreună cu zahărul;

- Amestecați, lăsând să se gătească pentru câteva minute, cât să se pătrundă; aproximativ 15-20 de minute;

- Adăugați scorțișoara și coaja de lămâie, iar la sfârșit adăugați cele 2 linguri de praf de budincă și lăsați la răcit;

- Adăugați peste blatul scos din cuptor și răcit puțin, apoi reintroduceți la copt, la foc mic, pentru aproximativ 30 de minute;

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Dovleac si Ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos

Postat de oanapl

Desert prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos

Se mixează ouăle întregi cu zahărul brun măcinat și un praf de sare, până când își dublează volumul, apoi se adaugă uleiul și se mixează scurt. Separat, se...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu dovleac si branza

Postat de sufletista

Desert prajitura cu dovleac si branza

Curatam 2 felii mari de dovleac si le dam prin razatoare, adaugam intr-o cratita untul si cand s-a topit, adaugam dovleacul, zaharul si calim la foc mic, amestecand ocazional. Oprim focul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2016, 17:01
Nu-mi place dovleacul in prajituri dar tare bine arata !
la 28.10.2016, 17:07
Sincer, nici eu nu prea mancam in copilarie, dar am gasit combinatie buna. Multumesc frumos!
la 28.10.2016, 17:10
Eu il mananc doar copt ,am pitici pe creier...
la 28.10.2016, 17:24
super
la 28.10.2016, 18:06
ce buna!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking