Ingrediente
- Blat
- 7 oua
- 5 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 7 linguri zahar
- 100 ml ulei
- 1 fiola esenta vanilie
- 1 plic praf de copt
- Crema
- 600 g branza de vaci/cas
- 250 g unt la temperatura camerei
- 200 g zahar pudra
- 1 fiola esenta vanilie si/sau coaja de portocala rasa
- Jeleu
- 2 plicuri praf pt budinca vanilie
- 750 ml Fanta
- 5-6 linguri zahar
Mod de preparare
Blatul
Ouale se separa. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga galbenusurile. Se varsa uleiul treptat, apoi faina,cacaoa si praful de copt. Se varsa intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu testand-o cu scobitoarea. Se lasa la racit.
Crema
Branza de vaci se mixeaza bine cu zaharul pudra si untul moale. Se adauga esenta de vanilie (+optional coaja rasa de portocala).
Jeleul
Praful pt budinca de pune intr-un bol cu zaharul si putina Fanta, restul se pune intr-o craticioara pe foc. Cand incepe se fiarba se varsa compozitia obtinuta anterior si se mentine pe foc inca cca 2 min.
Peste blatul racit se intinde crema de branza si, deasupra, se varsa jeleul fierbinte. Se lasa la racit si apoi se introduce in frigider cel putin 1 ora inainte de a fi portionata, pt a se intari jeleul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Fanta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|