Prajitura cu foi de cacao, crema de lapte si glazura de ciocolata

Postat de Moni_alex in Prajituri
4 Ian 2016 | 12096 vizualizari
Prajitura cu foi de cacao, crema de lapte si glazura de ciocolata

O prajitura cremoasa si aromata

Ingrediente

  • Blatul
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri ulei
  • 5 linguri cu varf de faina
  • 3 linguri cu varf de cacao
  • o lingurita rasa de praf de copt
  • Crema
  • 750 ml lapte
  • 75 g amidon alimentar
  • 3 linguri zahar
  • 100 g ciocolata alba
  • 200 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • Glazura
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri zahar
  • 4 linguri de lapte
  • 100 g unt

Mod de preparare

Pentru blat se separa ouale, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar si se bat in continuare pana rezulta o bezea tare.

Se adauga galbenusurile unul cate unul pana se incorporeaza bine si uleiul putin cate putin.

Apoi se adauga cacao si faina amestecata cu praful de copt si se amesteca foarte usor pe verticala cu o lingura de lemn sau o spatula.

Se pune compozitia intr-o tava cu dimensiunile de 25/35 cm tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptorul preincalzit aproximativ 35-40 minute la foc potrivit.

Se lasa sa se raceasca apoi se taie in trei straturi.

Pentru crema amestecam cele 3 linguri de zahar cu amidonul.
Adaugam 150 ml de lapte putin cate putin pentru a nu se forma cocoloase. 
Restul de lapte se toarna intr-un vas, se adauga ciocolata alba, rupta in bucatele mici si se incalzeste la foc mic pana fierbe apoi adaugam amidonul amestecand continuu pana se ingroasa compozitia. Se laasa la racit.

Frecam spuma untul moale cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte.

Pentru glazura amestecam intr-un vas ciocolata cu lapte, zaharul, laptele,untul si punem pe baie de aburi pana se incalzesc si obtinem o crema. Lasam sa se raceasca apoi mixam bine.

Asamblam prajitura o foaie de blat, un strat de crema, un strat glazura de ciocolata.

Am lasat-o pana a doua zi sa se inmoaie si apoi am taiat-o bucatele.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de cacao, crema de lapte si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura cu cafea si bailey's

Postat de momo121

Reteta de prajitura cu cafea si bailey's

Iata cum se prepara  Reteta de prajitura cu cafea si bailey's Pentru blat:     Separam ouale, iar prima data mixam albusurile cu un praf de sare pana se intareste...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu blat din albusuri, crema fina de zmeura si ciocolata

Postat de momo121

Desert prajitura cu blat din albusuri, crema fina de zmeura si ciocolata

Pentru blat:        Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma....

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.01.2016, 05:11
super
la 04.01.2016, 07:38
la 04.01.2016, 07:39
o bunatate, f frumoasa ti-a iesit
la 04.01.2016, 08:36
la 04.01.2016, 08:44

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking