Prajitura cu foi de napolitana

Postat de mihaelab in Prajituri
28 Iun 2011 | 12882 vizualizari
Prajitura cu foi de napolitana

o prajitura buna si rapida

Ingrediente

  • 1pachet foi napolitane
  • 300g zahar
  • 150g margarina unirea
  • 1 1/2cana nuca
  • 4galbenusuri
  • 1esnta rom

Mod de preparare

Zaharul il punem intr-un vas (eu am pus intr-un tuci sa fiu sigura ca nu se arde)si-l lasam sa se caramelizeze.

Cand zaharul devine auriu punem margarina(atentie sa nu va ardeti) si amestecam usor pana se omogenizeaza, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul amestecand rapid. Cand compozitia este omogena punem nuca sfaramata (eu am sfaramat-o intr-o cana de aluminiu cu sucitorul). Lasam 5minute apoi adaugam esenta amestecand bine .

Luam o foaie de napolitana si o punem pe o tava sau pe un fund si punem jumatate din compozitie.Peste acea compozitie mai punem o foaie si restul de compozitie. Punem deasupra o foaie,apoi trebuie pus o greutate (eu am pus o oala cu apa)pana se raceste.

Cand s-a racit o taiem bucati. Se poate face si o glazura de ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (54)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu foi de napolitana si doua creme

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu foi de napolitana si doua creme

Am pregatit cremele aproape in acelasi timp. Crema biscuiti: Zaharul l-am pus sa se caramelizeze, cand a capatat culoarea chihlimbarului, am turnat apa, cu atentie mare la aburi, apoi am lasat...

Citeste continuarea

Desert prajitura Furnicuta

Postat de merisor67

Desert prajitura Furnicuta

Mixăm albușurile spumă, presărate cu sare, apoi adăugăm zahărul, treptat și mixăm în continuare până obținem o bezea fermă. Zahărul se va măcina, pentru că se bat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.06.2011, 18:34
la 28.06.2011, 19:10
Dey
la 28.06.2011, 19:44
Daaa...delicios
la 28.06.2011, 19:56
Ruxy
la 28.06.2011, 20:00
foaarte buna e preferata sotului meu. Aunl asta n-am prea avut nuci asa ca i-am facut-o doar de cateva ori

Vezi toate comentariile (54)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking