Prajitura cu foi de napolitana

Postat de Steffy in Prajituri
4 Mai 2012 | 64304 vizualizari
Prajitura cu foi de napolitana

Este o prajitura simpla, dar care mi-a reusit mereu. Fratele meu spune ca a mai mancat aceeasi prajitura, aceeasi reteta...insa mai buna ca a mea nu a intalnit, probabil pun mai mult suflet.

Ingrediente

  • foi de napolitana (6 foi mari sau 10 foi mici)
  • 2 cani zahar
  • 4 oua
  • o lingura cacao
  • un pachet margarina
  • o esenta de rom
  • 150 g alune sau nuci maruntite

Mod de preparare

Se freaca o cana de zahar cu 2 oua intregi si 2 galbenusuri. Cealalta cana de zahar se pune la foc mic la caramelizat. Cand s-a topit bine zaharul, se adauga ouale frecate cu zaharul si se amesteca mereu, tot la foc mic.

Se adauga o lingura de cacao si un pachet de margarina. Cand s-a topit margarina, se ia crema de pe foc si se adauga alunele (nucile) si esenta de rom. 

Crema se pune calda intre foi. Se pune deasupra prajiturii ceva greu pentru a se presa. Se serveste a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu foi de napolitana si doua creme

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu foi de napolitana si doua creme

Am pregatit cremele aproape in acelasi timp. Crema biscuiti: Zaharul l-am pus sa se caramelizeze, cand a capatat culoarea chihlimbarului, am turnat apa, cu atentie mare la aburi, apoi am lasat...

Citeste continuarea

Desert prajitura Furnicuta

Postat de merisor67

Desert prajitura Furnicuta

Mixăm albușurile spumă, presărate cu sare, apoi adăugăm zahărul, treptat și mixăm în continuare până obținem o bezea fermă. Zahărul se va măcina, pentru că se bat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2012, 23:10
la 04.05.2012, 23:25
super
la 04.05.2012, 23:56
Arata super
la 05.05.2012, 00:57
mi pofta de prajitura asta , e tare buna
la 05.05.2012, 10:36
Multumesc pentru aprecieri

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking