Prajitura cu foi de napolitane si crema capuccino

Postat de stefy_a in Prajituri
15 Dec 2016 | 4187 vizualizari
Prajitura cu foi de napolitane si crema capuccino

Ingrediente

  • 3 foi de napolitana - pe care le-am taiat in doua
  • 300 gr zahar
  • 3 oua
  • 400 gr unt/margarina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 linguri cu varf de nuca de cocos
  • 2 pliculete capuccino
  • 3 linguri cacao

Mod de preparare

Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleza volumul, apoi se pun pe baie de abur, la foc mic, amestecand pana cand se topeste zaharul

Se adauga apoi margarina/untul si se mai fierbe pe abur inca 20 minute, amestecand in continuu.

Se adauga cacaua prin cernere, capuccino si zaharul vanilat si se amesteca incet.

Se mai lasa pe foc circa 5 minute, pana cand compozitia se ingroasa ca o smantana, apoi se adauga si nuca de cocos si se amesteca bine si se ia  de pe foc si de pe aburi.

Se lasa sa se raceasca partial si se toarna peste foi asa calda - o sa mai curga putin si pe langa, dar nu va faceti griji - tinuta la frigider se intareste crema.

Se lasa sa se raceasca si se da la frigider pana a doua zi, pentru a se intari crema.

Eu am mai oprit vreo 6 linguri din compozitie si am decorat a doua zi prajitura cu ea, dupa ce am incalzit-o un pic, in prealabil.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de napolitane si crema capuccino" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mousse cu capsuni si branza mascarpone Delaco

Postat de gusti

Mousse cu capsuni si branza mascarpone Delaco

 Se combina zaharul cu 60 ml apa intr-o cratita mica, se amesteca putin, pana zaharul se dizolva. Gelatina se pune peste siropul de zahar si se amesteca pana se dizolva. Se lasa la...

Citeste continuarea

Prajitura Mon Cheri

Postat de privatelaura

Prajitura Mon Cheri

Alegeti sa preparati crema intai, intrucat frisca se bate mai bine daca nu este foarte cald in bucatarie! Gelatina se pune la hidratat in putina apa. O tinem cam 5- 6 minute, apoi o incalzim un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.12.2016, 08:54
la 15.12.2016, 10:30
la 15.12.2016, 10:33
Yamyy!
la 15.12.2016, 10:40
Ce bună trebuie să fie!
la 15.12.2016, 14:38

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking