Prajitura cu foi pe dosul tavii si crema de portocale

Postat de katty in Dulciuri
17 Ian 2018 | 5181 vizualizari
Prajitura cu foi pe dosul tavii si crema de portocale

Ingrediente

  • foi:
    • 12 linguri zahar
    • 12 linguri apa
    • 12 linguri ulei
    • un praf de sare
    • 2 oua intregi
    • coaja rasa de la o portocala
    • faina cat cuprinde(aproximativ 600 gr)
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 lingurita bicarbonat
    crema:
    • 350 ml zeama de portocale
    • 150 ml apa
    • 4 linguri zahar
    • 1 plic budinca cu aroma de frisca
    • c oaja rasa de portocale
    • 100 gr unt
    • 150 ml frisca lichida
    200 gr gem de caise sau de portocale glazura:
    • 100 gr ciocolata alba
    • 30 ml frisca lichida

Mod de preparare

Intr-o craticioara punem apa si zaharul. Asezam cratita la foc mic si amestecam pana zaharul se topeste. Dam craticioara jos si lasam sa se raceasca. Adaugam uleiul, ouale, sare, coaja rasa de portocale, jumatate din cantitatea de faina, praful de copt si bicarbonatul. Omogenizam bine. Pe un blat bine  infainat turnam compozitia. Adaugam cate putina faina si framantam un aluat nelipicios.Impartim aluatul in 4 parti egale. Intindem fiecare parte de aluat intr-o foaie pe hartie de copt si o coacem pe dosul tavii pana se rumeneste usor. Coacem pe rand cele 4 foi si le lasam sa se raceasca. Intr-o craticioara cu fund dublu punem zeama de portocale, apa, zaharul si budinca si amestecam la foc mic pana se ingroase.Dam jos, punem untul si amestecam energic. Adaugam coaja rasa de portocala si lasam crema sa se raceasca. Mixam frisca si o amestecam cu crema racita.  Asezam prima foaie, punem jumatate din crema de portocale, a doua foaie, gemul, a treia foaie, restulde crema si ultima foaie. Punem deasupra prajiturii un blat greu si o lasam la rece pentru cateva ore. Indepartam apoi blatul si turnam glazura facuta din ciocolata alba si frisca topite impreuna la bain marie.Lasam prajitura la rece pana in momentul servirii, cand o portionam.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi pe dosul tavii si crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert Petit Gateau

Postat de cristeena20

Desert Petit Gateau

Acest desert se pregateste si se da la rece-se baga in cuptor inainte de a fi servit-deci trebuie sa vina la masa fierbinte.  Ciocolata si untul se topesc pe aburi sau in microunde...

Citeste continuarea

Cozonac cu nuca

Postat de gicuta69

Cozonac cu nuca

Lasam toate ingredientele la temperatura camerei, de seara. Aluat: Punem ouale si galbenusurile intr-un caston ,adaugam sarea peste ele,le batem cu furculita si le lasam deoparte....

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2018, 08:21
la 17.01.2018, 08:25
Ce prajitura aromata ne-ai adus de dimineata!
la 17.01.2018, 08:41
la 17.01.2018, 09:36
O prăjiturică tare bună și parfumată!
la 17.01.2018, 10:08
Buna!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking