Ingrediente
- 3 Foi :
- 500 g faina
- 150 g unt moale
- 200 g zahar
- 4 galbenusuri
- 4 lg lapte
- 2 lg smantana
- 1 lgt praf de copt
- Crema :
- 100 g unt
- 150 g zahar pudra
- 2 lg cacao
- 150 ml lapte
- 3 lg rom
- 3 lg gem de caise
- Glazura :
- 4 albusuri
- 200 g zahar
- 25 g ciocolata rasa
Mod de preparare
Pentru foi : amestecam cu mainile, intr-un bol faina, praful de copt si untul , apoi adaugam zaharul, galbenusurile cate unul pe rand, iar la final laptele; framantam pana cand coca se dezlipeste de pe maini. Impartim coca in 3 parti si coacem 3 foi pe fundul unei tavi (d=23*35 cm)
Pentru crema : o foaie o sfaramam si o stropim cu lapte. Adaugam si rom-ul.
Separat, amestecam untul moale cu zaharul pudra, apoi incorporam cacao; in aceste amestec adaugam foaia inmuiata cu lapte si amestecam pana omogenizam bine.
Pe una din cele 2 foi ramase, intindem gem de caise si punem crema de cacao; deasupra asezam cea de a doua foaie .
Pentru glazura : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul treptat, mixand mereu, apoi asezam pe foc mic sau pe baie de aburi , amestecand sa nu se prinda de fundul cratitei.
Intindem frumos bezeaua, apoi radem ciocolata .
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema de cacao" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|