Prajitura cu foi si crema de caramel

Postat de sufletista in Dulciuri
21 Apr 2015 | 4148 vizualizari
Prajitura cu foi si crema de caramel

Ingrediente

  • Foi
  • 1 ou
  • 1 plic amoniac
  • 2 linguri untura
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 100 ml lapte
  • 500 g faina
  • Crema
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 200 g zahar
  • 150 g unt

Mod de preparare

Foile-intr-un bol mixam oul zu zaharul si vanilia,adaugam untura,laptele si amestecam,amoniacul dizolvat in putin lapte,incepem sa framantam adaugand treptat faina pana obtinem un aluat omogen,care nu se lipeste de mana.

Invelim in folie si dam la rece 30 min dupa care impartim coca in 3 bucati egale.

Intindem fiercare bucata de aluat pe dosul tavii,intepam cu furculita si coacem in cuptorul preincalzit pana se rumeste usor pe margini.

Crema-intr-o cratita adaugam laptele,100 g zahar si punem pe foc,cand incepe sa fiarba adaugam faina dizolvata cu putin lapte,amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.

Intr-o tigaie caramelizam 100 g zahar,adaugam untul taiat cubulete si omogenizam bine.

Adaugam treptat caramelul peste budinca si amestecam pana ce se omogenizeaza.

In tava in care am copt foile o tapetam cu folie si adaugam prima foaie-1/2crema caramel-a 2 foaie-crema -foaie si dam la frigider cateva ore.

Se poate pudra cu zahar pudra sau glazura cu ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema de caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu blat din albusuri, crema fina de zmeura si ciocolata

Postat de momo121

Desert prajitura cu blat din albusuri, crema fina de zmeura si ciocolata

Pentru blat:        Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma....

Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuca si caramel

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu nuca si caramel

Dupa ce am scos albusurile si le-am lasat sa se dezghete la temperatura camerei, am pregatit toate ingredientele, am prajit nuca; o parte am dat-o la masina de macinat, o parte am taiata-o cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.04.2015, 15:54
Carmeeeel,pe gustul meu!
la 21.04.2015, 15:57
la 21.04.2015, 16:00
super buna
la 21.04.2015, 16:17
lau, numa minunatii faci in ultimul timp admiratia mea sincera si dezinteresata, ca oricum nu imi dai )
la 21.04.2015, 16:19
Gaby multumesc mult pentru cuvintele frumoase si is expirate rau

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking