Ingrediente
- 500g piscoturi (sau 400g - o punga cu 4 randuri).
- Cafea:
- 600 ml apa;
- 4 lingurite zahar;
- 7 lingurite cafea.
- Crema:
- 5 galbenusuri;
- o cana de zahar pudra;
- 500 ml frisca lichida;
- o cutie de branza topita cu smantana (8 triunghiuri).
- Pentru ornat: cacao, ness sau ciocolata rasa.
Mod de preparare
Prima data se face cafeaua. Se pun apa si zaharul la fiert si cand se apropie sa dea in clocot, se adauga cafeaua, se amesteca si se ia de pe foc, lasandu-se sa se raceasca.
Se bate frisca.
In alt vas se freaca galbenusurile cu zaharul, dupa care se adauga treptat cate un cub de branza. Apoi se incorporeaza frisca.
Piscoturile se inmoaie in cafeaua strecurata si se aseaza pe tava/platou. Se pune crema, se mai adauga un rand de piscoturi, apoi se pune iar crema.
Se orneaza dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca si piscoturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|