Prajitura cu fructe de vara

Postat de RuxyRux in Dulciuri
14 Iun 2018 | 3257 vizualizari
Prajitura cu fructe de vara

Sa fie cu ce vreti voi: afine, visine, zmeura... lista ramane deschisa, caise, piersici, nectarine....o minunatie dulce!  Am preparat-o deja de multe ori, asa ca va ramane favorita verii!

Ingrediente

  • fructe: 300 gr. afine, 250 gr. visine curatate de samburi, 300 gr. zmeura
  • 8 oua
  • 225. gr. zahar
  • 125 gr. unt 82%
  • 125 gr. iaurt grecesc
  • 225 gr. faina
  • un praf de sare
  • vanilie(dupa gust)
  • un varf cutit praf copt
  • o lingurita zeama de lamaie
  • o lingurita amidon
  • zahar pudra vanilat( decor)

Mod de preparare

Fructele se spala, se scurg, se stropesc cu lamaie si deasupra se pune amidonul, se amesteca usor.

Ouale se mixeaza cu praful de sare cateva secunde, se adauga zaharul si vanilia in ploaie, se mixeaza pana isi tripleaza volumul.

Untul se topeste, se trage vasul deoparte, se adauga iaurtul, se amesteca si se toarna peste compozitia de ou si zahar, se amesteca cateva secunde.

Pentru ca volumul creste foarte mult, se toarna compozitia intr-un vas mai mare, se renunta la mixer si se pune faina si praful de copt, amestecandu-se bine cu un tel pana ce se omogenizeaza bine totul.

Intr-o tava mare ( eu am avut una rotunda)  se pune foaie de copt, se adauga jumatate din compozitie, apoi se pune jumatate din cantitatea de fructe bine spalate si scurse de zeama ramasa apoi din nou se pune aluat si deasupra se asaza fructele ramase.

Se coace prajitura 40 de minute sau pana trece testul scobitorii, se scoate se lasa la racit, se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Pofta mare la deliciu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fructe de vara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu cirese, crema de vanilie si oreo cu menta

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu cirese, crema de vanilie si oreo cu menta

Blatul: Spalati ciresele, indepartati coditele si samburii. Le rupeti in jumatate. Separati ouale, mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Incorporati zaharul, mixati pana bezeaua...

Citeste continuarea

Desert prajitura din albusuri cu cirese

Postat de MotanLaOale

Desert prajitura din albusuri cu cirese

Albusurile se lasa la dezghetat. Ciresele se spala, se scot samburii si se lasa la scurs. Albusurile se bat tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2018, 14:49
Vreaaauuu! Porție dublă!
la 14.06.2018, 14:53
Eu prefer una cu toate fructele descrise de tine, așa, ca o pizza quattro stagioni, să pot gusta mai multe felii la rând, dar de mai multe ori.
Fain!
la 14.06.2018, 15:19
Foarte bune!
la 14.06.2018, 15:22
Corinuta, cu mareee drag!
la 14.06.2018, 15:23
Padre, s-a facut! Cu de toate sa fie! ))))

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking