Prajitura cu gem de prune si migdale

Postat de licurici_lra in Prajituri
15 Iul 2015 | 3419 vizualizari
Prajitura cu gem de prune si migdale

Ingrediente

  • 4 linguri gem de prune
  • o cana zahar
  • o cana apa minerala
  • o jumatate de cana de ulei
  • un praf de sare
  • 2 cani faina
  • un praf de copt
  • o lingura cacao
  • o lingurita bicarbonat de sodiu
  • 50 g fulgi de migdale

Mod de preparare

  • Se amesteca gemul cu zaharul, apoi se adauga apa minerala, uleiul si un praf de sare.
  • Separat, se amesteca faina cu cacaua, praful de copt si bicarbonatul, apoi se adauga, putin cate putin, peste prima compozitie.
  • Se pune hartie de copt intr-o tava, se adauga compozitia si se da la cuptorul preincalzit, pentru 15 min.
  • Dupa 15 min, se scoate tava si se presara fulgii de migdale, apoi se mai baga la cuptor pentru 20 de min.
  • Se poate verifica daca este gata cu o scobitoare, daca nu o mai lasam 5-10min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de prune si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura de post cu migdale

Postat de katty

Desert prajitura de post cu migdale

Amestecati intr-un castron, gemul de prune cu zaharul, apoi puneti pe rand, sifonul, uleiul si un praf de sare. Amestecati faina cu cacaua, coriandru, praf de copt si bicarbonat, apoi turnati...

Citeste continuarea

Prajitura cu gem de prune si migdale

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu gem de prune si migdale

Foile : Margarina la temperatura camerei o mixam cu zaharul pana acesta se topeste, apoi adaugam galbenusurile, amoniacul stins cu zeama de lamaie , omogenizam. Adaugam faina si amestecam la final...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.07.2015, 22:09
;-bd
la 15.07.2015, 22:23
Bună prăjitura!
la 15.07.2015, 22:26
Minunata!
la 15.07.2015, 22:31
Super!
la 15.07.2015, 22:51

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking