Ingrediente
Blat:
- 4 galbenusuri
- 1/2 cana ( de 200 ml) de zahar
- 1/2 cana de ulei
- 1/2 cana de lapte
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu +otet
- aprox. 10 linguri pline cu faina
- 1 praf de sare
- Gem de dude ( sau orice gem acrisor ):un borcan.
Bezea:
- 4 albusuri
- un praf de sare
- 200 g zahar
- 150 g cocos
- 1 lingura zeama de lamaie
Mod de preparare
Pregatim blatul
Mixam galbenusurile cu zaharul, sarea, uleiul si laptele pana se topeste putin din zahar. Adaugam coaja de lamaie si incepem sa turnam faina, pana cand obtinem o compozitie, nu foarte lichida. In acest moment, adaugam bicarbonatul stins cu otet si amestecam bine. Mai punem faina, pana cand compozitia devine ca cea de chec (o smantana mai groasa).
Turnam intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru cca. 15-20 de minute sau pana cand e aproape gata, dar nu complet copt.
Bezeaua
Batem albusurile bine cu un praf de sare si zaharul. Incorporam apoi cocosul si zeama de lamaie.
Dupa ce blatul e copt, il acoperim cu gemul si bezeaua si mai dam la cuptor cca. 10 minute sau pana cand bezeaua se rumeneste.
Scoatem apoi si lasam la racit.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|