Prajitura cu gem si bezea

Postat de VanessaAli in Prajituri
6 Feb 2017 | 4967 vizualizari
Prajitura cu gem si bezea

O prajitura foarte rapida si usoara, dar aspectuoasa totodata. Este prima data cand fac o prajitura cu bezea si sunt foarte incantata de rezultat. Ma asteptam sa fie foarte dulce, dar este echilibrata. Merge perfect cu o cana de ceai sau cafea, precum si simpla.

Ingrediente

Blat:

  • 4 galbenusuri
  • 1/2 cana ( de 200 ml) de zahar
  • 1/2 cana de ulei
  • 1/2 cana de lapte
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu +otet
  • aprox. 10 linguri pline cu faina
  • 1 praf de sare
  • Gem de dude ( sau orice gem acrisor ):un borcan.

Bezea:

  • 4 albusuri
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • 150 g cocos
  • 1 lingura zeama de lamaie

Mod de preparare

Pregatim blatul

Mixam galbenusurile cu zaharul, sarea, uleiul si laptele pana se topeste putin din zahar. Adaugam coaja de lamaie si incepem sa turnam faina, pana cand obtinem o compozitie, nu foarte lichida. In acest moment, adaugam bicarbonatul stins cu otet si amestecam bine. Mai punem faina, pana cand compozitia devine ca cea de chec (o smantana mai groasa).

Turnam intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru cca. 15-20 de minute sau pana cand e aproape gata, dar nu complet copt.

Bezeaua

Batem albusurile bine cu un praf de sare si zaharul. Incorporam apoi cocosul si zeama de lamaie.

Dupa ce blatul e copt, il acoperim cu gemul si bezeaua si mai dam la cuptor cca. 10 minute sau pana cand bezeaua se rumeneste.

 Scoatem apoi si lasam la racit.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura de joi a Octaviei

Postat de katty

Desert prajitura de joi a Octaviei

Taiem cozonacul in cuburi mici. Ungem o forma cu untul si asezam bucatile de cozonac. Separam ouale. Galbenusurile le amestecam cu laptele si le turnam peste cozonac. Lasam cozonacul 10 minute sa...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu gem de piersici si bezea cu nuci

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura cu gem de piersici si bezea cu nuci

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Ouale, galbenusurile, untul, sarea, zaharul, zaharul vanilinat si esenta de vanilie se mixeaza, apoi se incorporeaza faina si praful de copt. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.02.2017, 16:20
la 06.02.2017, 17:33
Mmm ce bunatate!
la 06.02.2017, 19:41
buna
la 06.02.2017, 19:46
la 07.02.2017, 07:55
Delicioasa!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking