Prajitura cu jeleu si mousse de mascarpone

Postat de maisondenisse in Dulciuri
6 Noi 2015 | 4923 vizualizari
Prajitura cu jeleu si mousse de mascarpone

O prajitura incredibil de pufoasa, light, racoroasa si extrem de delicioasa. Imi place atat de mult pentru ca este la fel de buna pe cat de bine arata.

Ingrediente

Blat:

  • 2 oua
  • 70g zahar
  • 70 g faina
  • 1praf de sare
  • 1 lingurita ulei

Mousse de mascarpone:

  • 2 galbenusuri
  • 70 ml lapte
  • 70 g zahar
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 6 g gelatina
  • 2 linguri apa rece
  • Esenta de vanilie

Jeleu de afine:

  • 500 g fructe de padure
  • 80 ml apa
  • 150 g zahar
  • 8 g gelatina
  • 2 linguri apa rece

Sirop:

  • 200 ml apa
  • 50 g zahar
  • 1 esenta vanilie

Mod de preparare

Jeleu de fructe de padure:

   Gelatina se lasa la hidradat cateva minute  in apa rece.

    Fructele de padure se fierb pe foc mic impreuna cu apa si zaharul pana se ingroase precum o dulceata mai moale. Se ia de pe foc si se trece printr-o sita fina.

    Gelatina se dizolva in cuptorul la microunde si se incorporeaza in sosul de fructe de padure.

    O tava se tapeteaza cu folie alimentara peste care se toarna jeleul de fructe de padure si se da la congelator pentru minim 1 ora.

Blat:

    Ouale se bat impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga uleiul si se amesteca putin, apoi incorporam faina cernuta.

     Compozitia se toarna intr-o tava tepatata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru aproximativ 15 minute.

   Se scoate blatul si se lasa sa se raceasca.

Mousse de mascarpone:

    Laptele impreuna cu zaharul se pune intr-o oala si se pune pe foc. Intre timp batem galbenusurile peste care adaugam laptele caldut si punem din nou compozitia pe foc. Se adauga esenta de vanilie si se lasa sa se raceasca.

    Gelatina se hidrateaza, apoi se incalzeste la cuptorul cu microunde si se incorporeaza in crema de oua.

    Branza mascarpone se mixeaza, apoi separat se bate bine si frisca.

    In crema de oua se incorporeaza branza mascarpone si frisca, se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.

Sirop:

     Punem pe foc apa impreuna cu zaharul si fierbem pana ce acesta se topeste, adaugam esenta si lasam sa se raceasca.

Ansamblare:

      In tava in care s-a copt blatul se pune o folie alimentara peste care se aseaza blatul, se insiropeaza si se pune ¼ din mousse-ul de mascarpone. Peste acesta se aseaza jeleul de fructe de padure intarit, apoi se pune restul de mousse de mascarpone.

      Se lasa la rece 1-2 ore si se decoreaza dupa bunul plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu jeleu si mousse de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Strudel cu nuci, gem de gutui si cacao

Postat de Sim0naWorld

Strudel cu nuci, gem de gutui si cacao

Aluatul l-am lasat sa se decongeleze.  Nucile macinate, cacaoa, zaharul si esenta de vanilie le-am amestecat. Am adaugat gemul, iar la final oul batut putin. A rezultat o crema...

Citeste continuarea

Muffins cu oua de ciocolata

Postat de RuxyRux

Muffins cu oua de ciocolata

Untul se mixeaza cu zaharul pudra si vanilia timp de 3 minute sau pana se inmoaie si se omogenizeaza( compozitia e mai densa). Se adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.11.2015, 19:45
la 07.11.2015, 00:38
Tare bine arata sectiunea!
la 07.11.2015, 22:00
Grozava prajitura asta!
la 08.11.2015, 09:40
Tare buna!!
la 09.11.2015, 13:05
Multumesc mult!! :*

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking