Prajitura cu lemon curd si jeleu de fructe cu Green Sugar

Postat de simona72 in Retete diabetici
28 Mai 2015 | 3358 vizualizari
Prajitura cu lemon curd si jeleu de fructe cu Green Sugar

Cu ocazia acestei prajituri m-am folosit de mai multe retete pe care vroiam sa le probez. Am incercat crema de lamaie, respectiv "Lemon curd" al lui Diaconta si blatul de la "Tort diplomat" a lui Rita- CulinaryRainbow. A iesit o super prajitura racoroasa si aromata. Inca un plus al acestei retete, este faptul ca m-am folosit de Green Sugar, un dulce natural extras din stevie. Cel mai tare s-a bucurat de prajitura socrul meu, care este diabetic...

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 5 oua de tara
  • 1 praf de sare
  • 4 pliculete Green Sugar
  • 1 lingura faina
  • 8 linguri rase de pesmet fin
  • 1 lingurita praf de copt
  • pentru sirop:
  • sucul de la 1-2 portocale
  • pentru crema:
  • 3 galbenusuri+ 3 oua intregi de tara
  • 10 pliculete Green Sugar
  • sucul de la 2 lamai(aproximativ 120 ml)
  • 100 gr unt cu 82% grasime
  • 1 lingura gelatina
  • 3-4 linguri apa rece pentru dizolvat gelatina
  • pentru jeleul de fructe:
  • 4 tije rubarba
  • 500 gr capsuni proaspete
  • 200 gr zmeura (congelata am avut eu)
  • 100 gr afine (congelate am avut eu)
  • 5 plicuri Green Sugar
  • 1 plic gelatina
  • 100 ml apa rece

Mod de preparare

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri, se mixeaza albusurile cu un praf de sare si Green Sugar pana obtinem o bezea consistenta. Se adauga galbenusurile, pe rand, mixand dupa fiecare.Faina se amesteca cu praful de copt, se adauga la spuma de oua si se amesteca cu o spatula. Se adauga pesmetul si se amesteca usor cu spatula de jos in sus pana la incorporarea ingredientelor. Punem aluatul intr-o tava dreptunghiulara cu inel detasabil tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incins la 170-180 grade, reducem temperatura la 150 grade si mai lasam 2-3 minute in cuptor. Lasam blatul sa se raceasca, indepartam hartia de copt si asezam blatul in tava cu inel detasabil in care a fost copt. Insiropam blatul cu suc de portocale.

Pentru crema:punem intr-un vas galbenusurile si ouale intregi, adaugam Green Sugar si mixam putin oaule. Adaugam treptat sucul de lamaie si mixam pana la incorporarea completa. Indepartam mixerul si ne folosim in continuare de un tel tip para. Punem vasul pe baie de aburi, amestecam mereu cu telul si lasam pe baie de aburi pana crema incepe sa se ingraose. Adaugam cate 2-3 cubulet de unt, amestecam si cand s-a topit untul adaugam alte cubulete pana le incorporam pe toate. Peste crema calda adaugam gelatina inmuiata in apa si dizolvata la flacara foarte mica. Amestecam crema si o turnam peste blatul insiropta din tava. Dam tava la frigider pentru 1-2 ore.

Pentru jeleul de fructe: curatam rubarba si o taiem in bucati de 2-3 cm. O punem intr-un vas cu fund dublu, adaugam capsunile curatate si taiate in jumatati sau sferturi, depinde cat sunt de mari. Punem 50 ml apa peste fructe, acoperim vasul cu capac si lasam sa fiarba 5-10 minute, pana rubarba s-a inmuiat, dar fructele nu sau terciuit. Adaugam Green Sugar si amestecam. Adaugam zmeura congelata si afinele si le lasam pe foc pana fructele sau dezghetat/dizolvat in amestecul de fructe. Lsam sa se racoreasca si adaugam gelatina hidratata in apa rece si dizolvata la flacara foarte mica. Lasam sa se raceasca complet jeleul de fructe apoi il turnam peste prajitura care a stat la frigiser, iar crema de lamaie s-a intarit. Lsama la frigider alte 1-2 ore, pana jeleul s-a intarit si prajitura poate fi taiata si servita. Eu am decupat cu o forma rotunda, am pus o capsuna intreaga si o petala de ciocolata neagra pentru decor. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu lemon curd si jeleu de fructe cu Green Sugar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Retete similare

Rulada de cacao cu crema de fructe de padure

Postat de Bucataras

Rulada de cacao cu crema de fructe de padure

Se separa albusurile de galbenusuri, in vase separate. Peste galbenusuri se adauga cele 6 linguri de indulcitor natural Green Sugar si se pun la bain marie. Se amesteca pana ce indulcitorul se...

Citeste continuarea

Desert biscuiti cu ciocolata, stafide si goji, fara zahar

Postat de rocsi_1612

Desert biscuiti cu ciocolata, stafide si goji, fara zahar

Untura o mixati cu oul si indulcitorul. Ciocolata o topiti pe baie de aburi, o lasati sa se racoreasca. O incorporati in compozitia cu untura. Adaugati o parte din faina, praful de copt, sarea,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 28.05.2015, 11:29
ce bine arata
la 28.05.2015, 11:32
O bunatate! Imi plac mult cremele cu lamaie Arata foarte bine tarta!
la 28.05.2015, 11:36
Ce bine ti-a iesit,Simona!
la 28.05.2015, 11:51
buna buna
la 28.05.2015, 11:51
delicioasa

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Montare D’oro
Multicooking