Prajitura cu mascarpone

Postat de cris2711 in Prajituri
18 Iul 2015 | 7014 vizualizari
Prajitura cu mascarpone

Azi mi-a venit pofta de prajitura cu mascarpone,insiropata si vanilata.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2-3 linguri de cacao
  • 1 plic vanilie Bourbon
  • Ingrediente pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar
  • 250 gr. mascarpone
  • 1 zahar vanilat
  • 4 foi de gelatina
  • Sirop:
  • 5 linguri zahar
  • 250 ml apa
  • 3 linguri capuccino

Mod de preparare

Cuptorul se preincalzeste la 160°C.

Pregatirea blatului:

Se pregatesc 2 castroane de marime mijlocie.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si 5 linguri de zahar.

Galbenusurile se mixeaza cu 2 linguri de zahar si zahar vanilat Bourbon.

Apoi se amesteca cele 2 compozitii usor si se adauga cu grija faina si cacao.

Tava patrata se unge cu ulei sau se tapeteaza cu hartie de copt.(Se poate folosi si o tava dreptunghiulara de 25/38 cm).

Compozitia se toarna in tava unsa,se da la cuptor la foc mediu,circa 160°C,circa 30 de minute.Se face testul cu scobitoarea.Cand aluatul nu se mai prinde de scobitoare este copt.

Se lasa la racit.

Atentieeeee!!!!!!!Intr-un castronel se pune gelatina in apa rece la dizolvat.(pregatire pentru crema).

Siropul:

Intre timp se pregateste siropul: Intr-o craticioara se fierbe apa si zaharul,se adauga si cappuccino.

Apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Prepararea cremei:

Cele 4 galbenusuri se amesteca cu zaharul intr-o craticioara care se pune pe baie de abur,deasupra unei craticioare mijlocii.

Cand devine deschisa la culoare ,se ia deoparte se adauga si gelatina si se amesteca pana se dizolva in crema complet.

Doar cand crema s-a racit,se adauga crema de branza mascarpone,vanilia si se mixeaza bine.

Intr-un castron inalt se mixeaza frisca lichida impreuna cu 2 linguri de zahar(eu am pus si 2 plicuri de intaritor de frisca).

Apoi se amesteca cu crema de galbenusuri.

Asamblare:

Blatul racit se taie pe jumatate,apoi se pune din nou in forma,se monteaza peretii formei,se toarna cu mare grija sirop pe jumatatea de jos si apoi se adauga crema,apoi se pune blatul de sus,care se insiropeaza si se adauga restul de crema.

Se da la rece pentru circa 2 ore,se scoate ,se fac forme valuri cu o furcuita si se pudreaza cu cacao.

Apoi se lasa inca 2-3 ore la frigider.

Apoi se indeparteaza peretii formei si se taie in forma dorita de voi.

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura Cati, o reteta delicioasa

Postat de Constelatialeu

Prajitura Cati, o reteta delicioasa

Iata cum se prepara Prajitura Cati, o reteta delicioasa  Blat 1 : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma....

Citeste continuarea

Reteta de prajitura cu mere, nuci caramelizate si mascarpone

Postat de oanapl

Reteta de prajitura cu mere, nuci caramelizate si mascarpone

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu mere, nuci caramelizate si mascarpone Se spală și se curătă merele. Se taie felii subțiri. Se tapetează o tavă (30x17cm) cu hârtie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.07.2015, 20:03
eeeei, aici nu concep sa nu fiu prima!
la 18.07.2015, 20:04
si chiar am reusit acum astept cuminte sa fiu servita....
la 18.07.2015, 20:04
ce bună e
la 18.07.2015, 20:09
Și eu ce să fac Claudia.................mă rog de tine să nu mănânci prea multă bunăciune!
la 18.07.2015, 20:11
Delicioasa si racoritoare!

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking