Ingrediente
Aluatul
- 3 gălbenuşuri
- 4 linguri smântână
- 4 linguri lapte
- 2 linguri untură
- 4 linguri zahăr
- coajă rasă de lămâie sau portocală
- 1 praf de copt stins cu 1 linguriţă oţet
- făină cât cuprinde
Umplutura
- 1,5 kg mere
- 1 linguriţă scorţişoară
- 100 g zahăr
Mod de preparare
Pentru realizarea aluatului amestecăm ingredientele de mai sus până obţinem un aluat omogen, potrivit de tare, pe care il împărţim în două părţi egale.
Lăsăm aluatul să se odihnească puţin.
Preparăm umplutura din merele curăţate şi răzuite, amestecate cu zahăr şi scorţişoară.
Întindem prima foaie din aluat, punem peste ea griş, apoi aranjăm merele răzuite, stoarse de siropul lasat intre timp. Peste stratul de mere punem din nou griş şi întindem ultima foaie.
Dăm tava la cuptor la temperatură ridicată, circa 40 minute.
Când este rece presărăm deasupra cu zahăr pudră şi scorţişoară.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|