Prajitura cu mere caramelizate si crema cu mascarpone

Postat de aliliana in Dulciuri
6 Ian 2016 | 2333 vizualizari
Prajitura cu mere caramelizate si crema cu mascarpone

Ingrediente

  • Caramel:
  • 170 g zahar,
  • 3-4 linguri frisca lichida
  • Mere:
  • cca 10 bucati Scortiosara,
  • zahar vanilat,
  • 30 g unt
  • Blat/aluat:
  • 8 oua,
  • 9 linguri faina,
  • 8 linguri zahar,
  • un plic zahar vanilat,
  • un plic praf de copt,
  • 4 linguri ulei,
  • 4 linguri apa,
  • un praf de sare
  • Crema:
  • o cutie mascarpone,
  • 3 linguri zahar pudra vanilat,
  • 100 ml frisca lichida
  • Ornament: bombonici "vesele" si de ciocolata

Mod de preparare

Caramelul: intr-o cratita cu fund dublu am pus la topit zaharul. Cand incepe sa se topeasca adaugam frisca lichida, pe rand, lingura cu lingura, amestecand de fiecare data. Lasam pe foc pana devine compozitia lichida, dupa care o transferam in tava in care urmeaza a se pregati  prajitura (ca la crema de zahar ars) si tapetam pe cat se poate fundul si din marginile tavii putin. Lasam la racit.

Merele: se curate de coaja si se taie felii si aseaza peste caramel. Se presara zahar pudra, scortisoara si din loc in loc se pun cuburi de unt.

Aluatul:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile impreuna cu un praf de sarel e mixam  bine pana ce ajung spuma, dupa care adaugam zaharul lingura cu lingura pana se topeste.Adaugam zaharul vanilat. Galbenusurile le amestecam cu apa si uleiul si le batem bine cu o furculita. Dupa omogenizare le adaugam albusurilor. Mixam. Scoatem telurile si adaugam faina amestecata cu praful de copt, lingura cu lingura. Folosim o lingura de lemn. Adaugam esenta de vanilie. Turnam aluatul in tava, peste mere. Introducem tava in cuptorul preincalzit si lasam la copt cca 30-35 minute. Pentru a vedea ca s-a copt incercam cu o scobitoare.

Crema:  branza mascarpone cu zaharul se mixeaza usor, se adauga frisca ( batuta usor mai inainte, nu foarte tare). Va rezulta o crema usor moale. Peste aceasta adaugam bombonicile de mai sus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere caramelizate si crema cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura cu mere, nuci caramelizate si mascarpone

Postat de oanapl

Reteta de prajitura cu mere, nuci caramelizate si mascarpone

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu mere, nuci caramelizate si mascarpone Se spală și se curătă merele. Se taie felii subțiri. Se tapetează o tavă (30x17cm) cu hârtie...

Citeste continuarea

Prajitura cu mere caramelizate, piscoturi si crema cu mascarpone

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu mere caramelizate, piscoturi si crema cu mascarpone

Merele caramelizate: Spalam merele, le decojim si le taiem cuburi potrivite. Le transferam intr-o cratita, adaugam zaharul, scortisoara si untul. Punem cratita pe foc, amestecam bine pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.01.2016, 15:45
S-o deschis robinetul de prajituri in Dambovita?
la 06.01.2016, 15:48
l-am si inchis Cleme!
la 06.01.2016, 15:48
bun bun
la 06.01.2016, 15:52
Cred ca a inghetat, nu l-ai inchis....
la 06.01.2016, 15:54
Bya, multumesc!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking