Prajitura cu mere si caramel

Postat de diaconta in Prajituri
4 Noi 2016 | 5948 vizualizari
Prajitura cu mere si caramel

Chiar dacă în materie de dulciuri,îmi place mereu sa experimentez,uneori realizez că nu merită să mă complic,mai ales când timpul nu-mi permite,că pot să pregătesc  dulciuri simple care să ne încânte papilele gustative. Exact aşa a fost şi această prăjiturică cu mere şi caramel. De altfel,prajitura cu măr mi s-a părut întotdeauna foarte buna,iar combinată cu caramel,este un deliciu. Eu am avut o tava ceramică  ovala,blatul nu a ieşit foarte înalt,deci vă recomand să folosiţi o tava cu dimensiuni maxime de 20x30 cm sau una rotunda de 24 cm. Mai bine vă spun cum am pregătit-o,altfel risc sa vă ia mai mult timp să citiţi reţeta decât a fost necesar ca s-o pregătesc.

Ingrediente

Blat:

  • 200 g unt 82% grasime
  • 5 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 3 linguri smântâna 30% grasime(sau iaurt)
  • 300 g faina alba
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Coaja de lamâie
  • Sare

Umplutura de mere si caramel:

  • 1 kg mere
  • 8 linguri zahar
  • 100 g unt 82% grasime
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 1 lingurita scortisoara
  • Stafide

Zahar pentru pudrat

Mod de preparare

Am pregatit mai întâi umplutura pentru a se putea răci cât am pregatit blatul.

Am curatat merele,am scos cotorul si le-am taiat cuburi mai mari.

Am pus cele 8 linguri de zahar într-o cratita si l-am caramelizat.

Mare atentie sa nu se arda,altfel va deveni amarui.

Când s-a caramelizat,am tras cratita de pe foc,am adaugat untul si am amestecat pâna ce acesta s-a topit.

Caramelul va deveni fin si catifelat.

Am pus merele peste caramel.Le-am lasat pâna ce s-au înmuiat.

Pentru ca acestea au lasat sirop,am dizolvat o lingura de amidon cu apa rece si l-am adaugat peste mere.

Am adaugat si scortisoara.

Am lasat umplutura sa se raceasca si am pregatit blatul.

Am separate albusurile de galbenusurile oualor.

Am mixat untul moale cu zaharul pudra.Am adaugat pe rând galbenusurile,iar apoi smântâna.

Am încorporat faina amestecata cu praful de copt,amestecând cu o paleta.

Am adaugat aromele.

Albusurile le-am mixat cu un praf de sare,apoi le-am încorporat în restul compozitiei.

Am pus ceva mai mult de jumatate din compozitie în tava pe care, am uns-o cu unt si am tapetat-o cu faina.

Peste aceasta am pus umplutura de mere si caramel,stafidele ,iar deasupra restul compozitiei.

Am pus tava la cuptor la 200 de grade pentru 40 de minute.

Dupa ce s-a racit am pudrat cu zahar.

Eu am taiat-o cât înca era calda,dar nu va recomand sa faceti acest lucru,se va taia mult mai frumos rece.

 

S-aveţi poftă !!!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu mere si caramel

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mere si caramel

Se mixează ouăle întregi cu un praf de sare, zahărul măcinat și esența de vanilie până când își triplează volumul. Se adaugă treptat...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si mousse de caramel

Postat de simona72

Desert prajitura cu mere si mousse de caramel

Pentru blat: se amesteca ingredientele uscate intru-un castron, respectiv: faina, cacao, cafea, sare, bicarbonat, praf de copt. In alt castron se amesteca cu un tel ingrediente umede, respectiv:...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.11.2016, 22:15
Tare mult îmi plac prăjiturile cu fructe,iar a ta e delicioasă!
la 04.11.2016, 22:17
Asa este Buni.Chiar si o prajitura simpla poate fi delicioasa.
Acum sunt in dilema,mama mi-a cerut s-o fac iar maine )eu aveam altceva in plan.
Multumesc pentru aprecieri
la 04.11.2016, 22:18
ce bunatate
la 04.11.2016, 22:18
la 04.11.2016, 22:20
Deja am salivat la ea pe blog, dar mai salivez și aici

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking