Am pregatit mai întâi umplutura pentru a se putea răci cât am pregatit blatul.
Am curatat merele,am scos cotorul si le-am taiat cuburi mai mari.
Am pus cele 8 linguri de zahar într-o cratita si l-am caramelizat.
Mare atentie sa nu se arda,altfel va deveni amarui.
Când s-a caramelizat,am tras cratita de pe foc,am adaugat untul si am amestecat pâna ce acesta s-a topit.
Caramelul va deveni fin si catifelat.
Am pus merele peste caramel.Le-am lasat pâna ce s-au înmuiat.
Pentru ca acestea au lasat sirop,am dizolvat o lingura de amidon cu apa rece si l-am adaugat peste mere.
Am adaugat si scortisoara.
Am lasat umplutura sa se raceasca si am pregatit blatul.
Am separate albusurile de galbenusurile oualor.
Am mixat untul moale cu zaharul pudra.Am adaugat pe rând galbenusurile,iar apoi smântâna.
Am încorporat faina amestecata cu praful de copt,amestecând cu o paleta.
Am adaugat aromele.
Albusurile le-am mixat cu un praf de sare,apoi le-am încorporat în restul compozitiei.
Am pus ceva mai mult de jumatate din compozitie în tava pe care, am uns-o cu unt si am tapetat-o cu faina.
Peste aceasta am pus umplutura de mere si caramel,stafidele ,iar deasupra restul compozitiei.
Am pus tava la cuptor la 200 de grade pentru 40 de minute.
Dupa ce s-a racit am pudrat cu zahar.
Eu am taiat-o cât înca era calda,dar nu va recomand sa faceti acest lucru,se va taia mult mai frumos rece.
S-aveţi poftă !!!