Prajitura cu mere si gris (insiropata)

Postat de deyutzky in Prajituri
16 Mar 2016 | 5952 vizualizari
Prajitura cu mere si gris (insiropata)

Am vazut ca aceasta prajitura este de fapt un fel de budinca, care se face simpla, fara mere, si este insiropata cu lapte. Eu am schimbat un pic reteta si i-am adaugat mere caramelizate si sirop de zahar ars. 

Ingrediente

  • Pentru o tava de 26x39cm:
  • 7 mere
  • 1 lingura de unt
  • 4 linguri de zahar brut
  • Blat:
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 7 linguri de zahar brut
  • 1 fiola esenta de rom
  • 15 linguri cu varf de gris
  • 1/2 plic praf de copt
  • Sirop:
  • 3 linguri de zahar brut
  • 200 ml apa

Mod de preparare

Tapetam tava cu hartie de copt, apoi ungem hartia de copt cu unt si distribuim cele 4 linguri de zahar brut pe toata suprafata tavii. Adaugam merele curatate si taiate cuburi, apoi dam tava la cuptor la foc mic pana cand pregatim compozitia de blat.

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma.

In alt bol mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam esenta si grisul amestecat cu praful de copt. Mixam totul pana la incorporare.

Peste aceasta compozitie adaugam spuma de albusuri si amestecam usor cu o spatula.

Scoatem tava cu mere din cuptor si turnam compozitia de blat.

Dam tava la cuptor pentru aprox. 30 de minute la foc mic-mediu, pana cand prajitura se aureste deasupra. O verificati cu o scobitoare daca este gata.

In timp ce prajitura este la cuptor pregatim siropul.

Intr-o cratita punem zaharul la caramelizat, la foc mic.

Cand a capatat culoarea chihlimbarului, adaugam apa. ATENTIE! In momentul in care adaugam apa trebuie sa avem grija la aburi. Zaharul caramelizat se va intari, dar lasam siropul la fiert pana cand zaharul se topeste. 

Il dam deoparte si il lasam la racit.

Cand prajitura este gata, o scoatem din cuptor si o lasam 5 minute la racit, apoi o insiropam cu siropul de zahar ars.

O lasam la racit, apoi o portionam si o servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si gris (insiropata)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert gogosi glazurate

Postat de AlexTeacher

Desert gogosi glazurate

Aluat : Incalzeste putin laptele pe foc si dizolva drojdia si zaharul vanilat bourbon in el. Las-o la cald 5-10 minute pana incepe sa se umfle. Amesteca apoi ingredientele uscate. Cerne...

Citeste continuarea

Tarta cu ciocolata si mousse de vanilie

Postat de Creatsa

Tarta cu ciocolata si mousse de vanilie

Blat: Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc si devin cremoase. Adauga laptele si faina amestecata cu praful de copt si cacaua cernute in prealabil....

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.03.2016, 15:11
la 16.03.2016, 15:16
la 16.03.2016, 15:18
bunaaaaaaaaaa
la 16.03.2016, 15:19
delicioasa
la 16.03.2016, 15:19
vreau si eu

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking