Ingrediente
- 500 gr faina
- 1 praf de copt
- 4 linguri untura
- 100ml lapte
- 1 ou
- coaja de la o lamaie
- 3-4 linguri zahar
- 1 lingurita scortisoara/nucsoara/pudra ghimbir
- Pt umplutura
- 1.5kg mere
- zahar (in functie de dulceata merelor si de gustul d-voastra)
- 1 lingurita scortisoara
- 2 linguri gris
- 200 gr nuca
Mod de preparare
Faina o amestecam intr-un bol cu praful de copt. Zaharul il dizolvam in lapte si turnam peste faina. Punem untura , oul batut usor cu furculita , scortisoara si coaja de lamaie . Framantam cu mainile (sau se poate folosi un robot) pana cand obtinem un aluat compact , nelipicios pe care sa il putem intinde. In functie de umiditatea fainii poate mai trebuie adaugata 1-2 linguri .
Acoperim cu o folie si dam la frigider pentru jumate de ora.
Merele le curatam de coaja si le dam pe razatoarea mare. Daca sunt foarte zemoase atunci trebuie stoarse .
Pe foc ,intr-o cratita punem merele impreuna cu zaharul si scortisoara si le calim . Lasam sa se raceasca .
Cand este rece punem grisul si amestecam bine .
Nuca o taiem grosier si o prajim intr-o tigaie. O adaugam in mere .
Ca sa coacem prajitura avem nevoie de o tava de 30x25 cm . Nu trebuie unsa si nici de hartie de copt nu este nevoie. Trebuie sa fie curata si uscata foarte bine .
Intindem jumate din aluat ca sa acoperim fundul tavii. Cu o furculita intepam din loc in loc aluatul . Peste asezam merele calite si racite si nivelam . Asezam deasupra jumatea ramasa de aluat ,intepam usor aluatul din loc in loc si dam la cuptorul incins pana se rumeneste usor .
Lasam la racit, pudram cu zahar si servim .
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|