Ingrediente
- Blat:
- 5 oua
- 100g zahar
- 5 linguri apa minerala
- 5 linguri ulei
- 150g faina
- 1 praf copt
- Esenta vanilie
- Umplutura:
- 5 mere
- 5 linguri zahar
- 2 lingurite scortisoara
- Sosul de ciocolata:
- 4 linguri cacao
- 2 linguri zahar
- 50g unt
- 200ml apa
Mod de preparare
inspiratie de aici
Albusele le batem spuma tare cu zaharul, ca pentru bezea. Incorporam galbenusele pe rand, apoi in, fir usor, uleiul amestecat cu apa si la urma faina cu praful de copt.
Merele le curatam, le taiem in felii, presaram zahar si scortisoara peste ele.
Aluatul il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt iar deasupra aranjam feliile de mere.
Dam la cuptorul dinainte incalzit, pentru 35’.
Pentru sos, intr-o craticioara, amestecam cacaoa cu zaharul si desfacem cu apa. Punem la foc si cand incepe sa fiarba, adaugam untul . Lasam sa mai dea cateva clocote, apoi lasam sosul, la racit.
Prajitura rece, se portioneaza si se serveste cu sos de ciocolata deasupra.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|