Ingrediente
- 200 g făină
- 100 g zahăr
- 125 g unt topit şi răcit
- 1 lingură esenţă de migdale
- 4 ouă
- 1 plic praf de copt
- 5 linguri cacao
- Ingrediente pentru cremă:
- 200 ml smântână lichidă
- 200 g ciocolată cu lapte
- 2 plicuri de zahăr vanilat
- 1 mână de migdale măcinate
Mod de preparare
Untul se amestecă cu zahărul, până devine cremă
Ouăle se bat timp de zece minute cu mixerul, după care le punem peste unt şi mixăm 5 minute.
Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi cacaoa şi mixăm bine 5-10 minute.
Compoziţia se pune într-o tavă rotundă unsă cu unt şi se dă la cuptor pentru circa 30 de minute.
Când este gata, se scoate şi se lasă să se răcească complet, după care se taie pe jumătate.
Pentru cremă procedăm astfel:smântâna lichidă se pune într-un bol, se adaugă zahărul vanilat şi se bate până se întăreşte. Între timp topim ciocolata la bain marie. O lăsăm să se răcească puţin şi o turnăm peste smântână. Se amestecă uşor cu lingura
Blatul se însiropează cu rom sau cu esenţă de rom. Pe un platou punem jumătate de blat, ungem bine cu cremă, după care punem deasupra şi celălalt blat.
Se îmbracă totul în cremă , se decorează cu fulgi de ciocolată şi inimioare din zahăr.Se lasă la rece circa 2 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu migdale şi cremă de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|