Prăjitură cu migdale şi cremă de ciocolată

Postat de sisterskitchen in Prajituri
20 Feb 2012 | 4146 vizualizari
Prăjitură cu migdale şi cremă de ciocolată

Ziua îndrăgostiţilor se apropie cu paşi repezi şi ne-am gândit să pregătim câteva reţete care să le vină în ajutor celor care vor să pregătească o surpriză dulce persoanei iubite. Pentru azi am ales să vă încântăm cu această prăjitură care nu dă multă bătaie de cap la prepararea ei şi este absolut delicioasă.

Ingrediente

  • 200 g făină
  • 100 g zahăr
  • 125 g unt topit şi răcit
  • 1 lingură esenţă de migdale
  • 4 ouă
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri cacao
  • Ingrediente pentru cremă:
  • 200 ml smântână lichidă
  • 200 g ciocolată cu lapte
  • 2 plicuri de zahăr vanilat 
  • 1 mână de migdale măcinate

Mod de preparare

Untul se amestecă cu zahărul, până devine cremă

Ouăle se bat timp de zece minute cu mixerul, după care le punem peste unt şi mixăm 5 minute.

Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi cacaoa şi mixăm bine 5-10 minute.

Compoziţia se pune într-o tavă rotundă unsă cu unt şi se dă la cuptor pentru circa 30 de minute.

Când este gata, se scoate şi se lasă să se răcească complet, după care se taie pe jumătate.

Pentru cremă procedăm astfel:smântâna lichidă se pune într-un bol, se adaugă zahărul vanilat şi se bate până se întăreşte. Între timp topim ciocolata la bain marie. O lăsăm să se răcească puţin şi o turnăm peste smântână. Se amestecă uşor cu lingura

Blatul se însiropează cu rom sau cu esenţă de rom. Pe un platou punem jumătate de blat, ungem bine cu cremă, după care punem deasupra şi celălalt blat.

Se îmbracă totul în cremă , se decorează cu fulgi de ciocolată şi inimioare din zahăr.Se lasă la rece circa 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu migdale şi cremă de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de prajitura Duo

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura Duo

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Duo Blat x 2: Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut varfuri moi ( nu mi-am dorit un blat...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure

Iata cum se prepara Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure Blat rulada : Am lasat albusurile sa se dezghete, le-am pus intr-un bol cu un praf de sare si le-am mixat pana am obtinut o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2012, 19:43
ce dragute sunt inimioarele delicioasa prajiturica
la 20.02.2012, 19:51
ce frumoasa e!
la 20.02.2012, 19:53
la 20.02.2012, 20:02
Ce buna e!
la 20.02.2012, 20:06
foarte frumoasa!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking