Prajitura cu morcovi si ghimbir confiat

Postat de andaoana in Prajituri
26 Feb 2014 | 4081 vizualizari
Prajitura cu morcovi si ghimbir confiat

Un adevarat deliciu .

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 4 oua
  • 150 g zahar (5 linguri)
  • 2 morcovi mari
  • 280 g faina (14 linguri)
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 3 lingurite scortisoara
  • 50 gr ghimbir confiat sau 2 lingurite ghimbir macinat
  • 300 ml ulei
  • 2 linguri de cafea solubila sau cacao

Pentru decor:

  • Zahar pudra

Mod de preparare

Morcovii ii curatam de coaja si ii razuim pe razatoarea mica .

Ghimbirul confiat il taiem bucatele mici , sau daca este crud atunci putem sa razuim cat sa obtinem doua lingurite pline .

Ouale le batem cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o spuma alba si tare . Adugam scortisoara , cafeau sau cacao, ghimbirul si uleiul in fir subtire .

Mixam bine in continuare.

Adugam morcovii razuiti pe razatoarea mica si omogenizam , se pune făina amestecată cu praful de copt.

Se toarnă amestecul într-o tavă (eu am folosit tava de tarta cu diamteru de 20cm) si o dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de  40 de minute.

Se lasa la racit in tava .

Se decoreaza dupa dorinte , eu am folosit zahar pudra si forme de ciocolata alba .

 


Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcovi si ghimbir confiat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort Pavlova cu ciocolata si capsuni

Postat de RuxyRux

Tort Pavlova cu ciocolata si capsuni

Albusurile se mixeaza un minut cu praful de sare pana devin spuma, apoi se mixeaza adaugand zaharul lingura cu lingura inca 7 sau 8 minute,  sau pana nu se mai simte zaharul inte degete....

Citeste continuarea

Desert rulada cu ciocolata si aroma de portocale

Postat de mirela0911

Desert rulada cu ciocolata si aroma de portocale

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.02.2014, 12:23
yummmyyy
la 26.02.2014, 12:33
ce arome
la 26.02.2014, 12:40
la 26.02.2014, 13:06
la 26.02.2014, 13:23
Interesanta

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking