Prajitura cu multa nuca

Postat de reisnaor_2006 in Prajituri
6 Mar 2015 | 12687 vizualizari
Prajitura cu multa nuca

O prajitura delicioasa cu multa nuca pe care noi o adoram.

Ingrediente

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 150 g miez de nuca macinata
  • 120 ml apa
  • 200 g faina alba
  • un plic praf de copt
  • 1 lingura otet
  • Ingrediente crema:
  • 150 g miez de nuca macinata
  • 50 g zahar
  • 60 ml lapte
  • 150 g unt
  • esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 4 lg de crema de ciocolata

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul si apa, apoi se adauga treptat faina, nucile si praful de copt stins cu otetul si amestecam pana se omogenizeaza. In compozitia obtinuta anterior adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor de sus in jos pana spuma se incorporeaza, apoi o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptorul preancalzit la temperatura de 180° C, timp de 25 minute. Dupa ce este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Crema: Se pune laptele la foc mic impreuna cu zaharul si miezul de nuca, se lasa cca 5 minute, timp in care amestecam pentru a nu se prinde de fundul vasului, apoi se trage deoparte si se lasa cateva minute sa se racoreasca. Dupa acest timp se amesteca cu untul moale la temperatura camerei si cu esenta de vanilie.

Ungem blatul cu crema. Crema de ciocolata (4 lg) o subtiem intr-un ibric cu putin lapte si o turnam peste crema.

Bagam prajitura la frigider 30 de minute si dupa aceea o taiem.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu multa nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu multa nuca si caramel

Postat de epurasha2bb

Prajitura cu multa nuca si caramel

Blatul se pregateste asa: batem albusurile impreuna cu zaharul la viteza mare cu mixerul pana se face bezeaua aia de nu-ti pica in cap cand intorci castronul. Apoi adaugam 4 linguri de faina...

Citeste continuarea

Ochi de paun

Postat de Criss

Ochi de paun

Pentru aluat : intr-un bol cernem faina, adaugam maia-ua (drojdia o amestecam cu 1 lgt zahar, putin lapte si 1 lg faina si lasam la dospit pentru 10 minute). Adaugam untura sau margarina moale...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Comentarii

la 06.03.2015, 11:33
f buna
la 06.03.2015, 11:34
Buna prajitura ta
la 06.03.2015, 11:35
ce bine arata!
la 06.03.2015, 11:52
Foarte buna!
la 06.03.2015, 12:09
multumesc

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking