Prajitura cu mure, ciocolata si crema mascarpone

Postat de oanapl in Prajituri
8 Ian 2017 | 8533 vizualizari
Prajitura cu mure, ciocolata si crema mascarpone

Bunatati pentru colindatori

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 25 g cacao neagra
  • 75 ml apa
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 60 ml ulei
  • 140 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru crema 1:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 250 g mascarpone
  • Pentru crema 2:
  • 200 g mure
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 lingura amidon de porumb
  • Pentru ornat:
  • 50 g zahar
  • 40 g nuci

Mod de preparare

Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao.
Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea lucioasa, care face tepi atunci cand scoti paletele mixerului. Galbenusurile le freci cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar pana devin albe si cremoase. Adaugi treptat uleiul, esenta de rom, apoi compozitia de cacao racita. Incorporezi faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit, in 2-3 reprize, bezeaua.
Torni compozitia intr-o tava (30x18 cm) tapetata cu hartie de copt. Dai tava la cuptor la foc mediu, pentru cca. 30 de minute, pana blatul devine ferm la atingere. Il scoti pe un gratar si-l lasi la racit.
Topesti ciocolata la bain-marie.
Mixezi mascarpone pana devine cremoasa. Adaugi ciocolata topita si racita si mixezi pana obtii o crema omogena.
Pui murele la fiert cu zaharul pentru 5 minute, adaugi amidonul si mai lasi sa fiarba cateva minute (amestecand continuu), pana se ingroasa compozitia.
Blatul racit il tai in doua bucati egale (pe mijloc), si apoi fiecare parte o tai in 2, pe orizontala. Pui unul din blaturi pe platou, adaugi 1/3 din crema de ciocolata, pui alt blat, adaugi crema de mure, asezi al treilea blat, intinzi 1/3 din crema de ciocolata, asezi ultimul blat si intinzi restul de crema.
Pentru a carameliza nucile, pui zaharul pe foc mic, intr-o cratita si cand devine lichid adaugi nucile taiate marunt si amesteci repede, apoi rastorni compozitia pe o hartie de copt. Cu ajutorul ciocanului de snitele, maruntesti nucile invelite in hartie de copt si intr-un prosop. Adaugi nucile peste crema de ciocolata.
Dai prajitura la rece pentru 2-3 ore, apoi o feliezi si o servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mure, ciocolata si crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Desert prajitura cu crema de ciocolata si mure

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu crema de ciocolata si mure

Blatul: Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul treptat, mixati pana este topit. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le adaugati peste albusuri si mixati usor. Puneti...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu fructe de padure

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu fructe de padure

Blat Am folosit o tava cu pereti detasabili cu dimensiunile de 32/22 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat spuma tare. Separat am pus in vasul robotului...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.01.2017, 17:36
ce bine arata!
la 08.01.2017, 17:54
Ce bunătate trebuie ssă fie aici!
la 08.01.2017, 19:58
Multumesc!
la 09.01.2017, 14:58
la 09.01.2017, 15:13

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking