Prajitura cu mure, crema de iaurt si frisca

Postat de lucy2002 in Dulciuri
23 Sep 2019 | 2873 vizualizari
Prajitura cu mure, crema de iaurt si frisca

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua
  • 200gr zahar + 2 pliculete zahar vanilinat sau esenta de vanilie
  • 250gr faina
  • 3 linguri ulei
  • un praf de sare
  • un plic praf de copt
  • 200gr mure
  • Sirop : 4 linguri zahar, 200ml apa, vanilie si o lingura zeama de lamaie
  • Crema
  • 250ml frisca lichida dulce
  • 400gr iaurt fructe de padure
  • 10gr gelatina
  • cateva mure pentru ornat

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugam pe rand zaharul + zaharul vanilinat, vom obtine o spuma tare lucioasa ca la beazea. Adaugam galbenusurile pe rand, uleiul si mixam dar nu prea mult. Incorporam faina si praful de copt cu ajutorul unei paletel cu miscari usoare de jos in sus. Compozitia rezultata se toarna in tava tapetata cu faina iar deasupra punem murele. Tava se da la cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 grade timp de 30 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Gelatina se pune la hidratat.

Pregatim siropul din apa, zahar, esenta de vanilie dam un clocot iar dupa ce se raceste adaugam zeama de lamaie si siropul este gata pregatit pentru insiropat.

Mixam frisca lichida pana isi dubleaza volumul. Oprim cateva linguri de frisca pentru ornat( obtional) iar peste restul adugam gelatina dupa ce a fost pe bain-marie si mixam, mai adaugam iaurtul de fructe si mixam pana incorporam totul.

Blatul rece il insiropam si-l lasam 5 minute sa traga siropul, adugam crema nivelam frumos, mai punem un strat de frisca alba( obtional) si ornam cu cateva mure sau cum va place voua. Dam prejitura la rece pentru3-4 ore sau pana a doua zi dupa care putem servi.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mure, crema de iaurt si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu blat umed si mure

Postat de oanapl

Desert prajitura cu blat umed si mure

Pentru blat: Pui ciocolata în 80g cafea fierbinte și o lași să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Lași să se...

Citeste continuarea

Prăjitură cu ciocolata,piure de castane şi fructe de pădure

Postat de diaconta

Prăjitură cu ciocolata,piure de castane şi fructe de pădure

Am pregatit mai întâi blatul . Ciocolata rupta bucati,am topit-o împreuna cu o lingura de frisca si doua linguri de cacao. Dupa ce s-a topit ,am adaugat cele 3 linguri de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.09.2019, 15:20
la 23.09.2019, 15:46
Foaaaarte bun!
la 23.09.2019, 16:09
Fain...!
la 23.09.2019, 18:42
la 23.09.2019, 19:30

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking