Desert prajitura cu blat umed si mure

Postat de oanapl in Prajituri
22 Aug 2021 | 1275 vizualizari
Desert prajitura cu blat umed si mure

retete de suflet Cu mâna pe inimă vă spun că rețeta asta de blat umed e cea mai mișto din câte am încercat până acum. Blatul este foarte pufos și se topește în gură. L-am folosit și pentru tort și a ieșit minunat. Vă recomand cu drag să-l încercați și voi.

Ingrediente

  • pentru blat umed (30x20 cm):
  • 133g ciocolată neagră (54,5% cacao)
  • 80g cafea fierbinte
  • 166g iaurt grecesc
  • 133g ulei
  • 3 ouă
  • 200g făină
  • 200g zahăr
  • 66g cacao extra black
  • 5g praf de copt
  • 2g sare
  • pentru crema de mure:
  • 600g mure
  • 600ml smântâna pentru frișcă neîndulcită
  • 10g gelatină
  • 130g zahăr
  • pentru decor:
  • mure

Mod de preparare

Pentru blat:

Pui ciocolata în 80g cafea fierbinte și o lași să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Lași să se răcorească.

Pui într-un castron ouăle, uleiul și iartul și amesteci cu un tel, apoi  adaugi crema de ciocolată și omogenizezi. Ideal este ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei.

Într-un alt vas pui făina, cacaoa, zahărul măcinat, sarea și praful de copt și omogenizezi amestecul, apoi îl cerni peste compoziția lichidă și omogenizezi cu telul. Nu se amestecă decât până când amestecul este omogen.

Tapetezi cu hârtie de copt tava, apoi torni compoziția. Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 150 de grade C, pentru 50-55 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Răstorni aluatul cu fața în jos pe un grătar și îl lași să se răcorească complet. După ce s-a răcit complet îl tai pe orizontală în 2 foi.

 

Pentru cremă, pui murea la fiert cu 3 linguri de zahăr și lași să clocotească pentru 5-7 minute. Lași să se răcorească apoi o pui într-o sită, o pasezi cu ajutorul unei furculițe și o treci prin sită.

Pui gelatina la hidratat în 50 ml de sos de mure rece, apoi o topești pe baie de aburi și apoi o lași să se răcorească.

Mixezi smântâna pentru frișcă până când obții o compoziție oarecum fermă. Adaugi sosul de mure răcit și omogenizezi.

Pui 2-3 linguri din cremă peste gelatina răcorită și o omogenizezi, apoi torni gelatina peste crema de mure și omogenizezi.

Pui un blat pe un platou, în interiorul unui inel, torni jumătate din crema de mure și nivelezi și îl dai la rece pentru 15 minute, apoi pui al doilea blat deasupra cremei și torni restul de cremă, apoi introduci prăjitura în frigider pentru 3-4 ore sau peste noapte.

Treci ușor cu cuțitul pe marginea inelului reglabil pentru a-l desprinde de cremă și apoi îndepărtezi inelul.

Decorezi cu mure sau după imaginație.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu blat umed si mure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Retete similare

Tarta cu piersici

Postat de retetele_tinei

Tarta cu piersici

Prima data se face crema, pt ca ea trebuie lasata la racit. Asadar, se pun 400ml lapte la fiert.Si pana fierbe laptele, se mixeaza bine, galbenusele cu zaharul si cu vanilina.Dupa ce s-au format o...

Citeste continuarea

Prajitura cu mere svaba

Postat de Pungasa_Rogue

Prajitura cu mere svaba

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi! Merele se curata de coaja si de cotoare si se taie in doua. Jumatatile de mere se cresteaza de mai multe ori pe lung cu un cutit. Ouale si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.08.2021, 19:09
Cat e de frumoasa prajitura!
la 22.08.2021, 19:50
Ce bine arata, chiar cautam o reteta de blat umed
la 22.08.2021, 20:42
la 22.08.2021, 21:25
ce culoare frumoasa are
la 22.08.2021, 21:29
Foarte buna!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking