Prăjitură cu nucă, ciocolată şi spumă de albuş

Postat de madi_marin in Prajituri
18 Mar 2012 | 7513 vizualizari
Prăjitură cu nucă, ciocolată şi spumă de albuş

Am încropit rapid un dulce pentru duminica aceasta. Crema e un deliciu şi s-a potrivit perfect cu blatul aerat cu nucă şi însiropat şi spuma de albuşuri presărată cu cacao.Încercaţi şi voi! Stiu că nu e perfectă, dar trec printr-o perioadă grea şi tristă şi nu prea îmi arde de gătit.

Ingrediente

Blat:

  • 5 ouă
  • 7 linguri cu zahăr
  • 10 linguri cu făină
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • 150 g nucă zdrobită
  • 1 fiolă esenţă de vanilie

Crema:

  • 180 ml frişcă lichidă
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 50 g unt
  • 1 lingură cu cacao

Sirop:

  • 4 linguri cu miere
  • apă
  • esenţă de rom

Spuma de albuşuri:

  • 2 albuşuri
  • 4 linguri cu zahăr

Ornat:

  • cacao

 

Mod de preparare

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul. Gălbenuşuile se freacă cu uleiul. Cele două compoziţii se amestecă. Se adaugă esenţa, făina cernută cu praful de copt şi nuca zdrobită. Se amestecă totul bine, apoi compoziţia se toarnă în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt. SE coace blatul cam 25 de minute. Se face testul scobitorii. Se dă la răcit.

Pentru cremă se pun toate ingredientele într-un vas la foc mic şi se amestecă bine până ce s-a omogenizat totul. Se lasă la răcit.

Sirop: amestecăm mierea cu apă şi esenţă de rom.

Spuma de albuşuri: batem la bain-marie albuşurile spumă tare cu zahărul.

Asamblare: blatul răcit se însiropează, deasupra se pune toată crema de ciocolată şi spuma de albuşuri. Se presară cu cacao .

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu nucă, ciocolată şi spumă de albuş" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (42)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura fina cu nuca de cocos si crema de vanilie

Postat de Valclaudia

Desert prajitura fina cu nuca de cocos si crema de vanilie

Pentru primul blat , mixam albusurile cu zaharul tos si un praf de sare pana obtinem o spuma ferma. Adaugam nuca de cocos si faina in ploaie, amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus pana se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2012, 19:31
buna buna
la 18.03.2012, 19:32
delicioasa!...si sti cum se spune"dupa furtuna,vine vreme buna"
la 18.03.2012, 19:32
Madi', mie-mi place cum arata si sigur e tare gustoasa
Sa dea Dumnezeu sa treci cu bine peste toate incercarile vietii!
la 18.03.2012, 19:32
yamiii
la 18.03.2012, 19:39
L-ai incropit repejor, dar.....ce bun este!

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking