Ingrediente
Blat:
- 5 ouă
- 7 linguri cu zahăr
- 10 linguri cu făină
- 2 linguri cu ulei
- 1 pliculeţ praf de copt
- 150 g nucă zdrobită
- 1 fiolă esenţă de vanilie
Crema:
- 180 ml frişcă lichidă
- 200 g ciocolată amăruie
- 50 g unt
- 1 lingură cu cacao
Sirop:
- 4 linguri cu miere
- apă
- esenţă de rom
Spuma de albuşuri:
- 2 albuşuri
- 4 linguri cu zahăr
Ornat:
Mod de preparare
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul. Gălbenuşuile se freacă cu uleiul. Cele două compoziţii se amestecă. Se adaugă esenţa, făina cernută cu praful de copt şi nuca zdrobită. Se amestecă totul bine, apoi compoziţia se toarnă în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt. SE coace blatul cam 25 de minute. Se face testul scobitorii. Se dă la răcit.
Pentru cremă se pun toate ingredientele într-un vas la foc mic şi se amestecă bine până ce s-a omogenizat totul. Se lasă la răcit.
Sirop: amestecăm mierea cu apă şi esenţă de rom.
Spuma de albuşuri: batem la bain-marie albuşurile spumă tare cu zahărul.
Asamblare: blatul răcit se însiropează, deasupra se pune toată crema de ciocolată şi spuma de albuşuri. Se presară cu cacao .
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu nucă, ciocolată şi spumă de albuş" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (42)
|